Aangezien er in mijn omgeving nogal veel zwangeren zijn, heb ik wat leuke recepten voor de kraamtijd bedacht. Een leuke variant op de lekkere, maar overbekende beschuit met muisjes. Vandaag deel ik het recept voor kraam rocky road met jullie. Als versiering is het natuurlijk mogelijk om muisjes te gebruiken, maar ik gebruik leuke sprinkles.

kraam rocky road Dutch Sprinkle Shop

Deze sprinkles komen van de leuke webshop: Dutch Sprinkle Shop. In de supermarkt zijn meestal ook wel een paar varianten te vinden, maar niet echt om over naar huis te schrijven. Dat vond Joyce ook en met haar hart voor mooi eten en met Jan met een passie voor ondernemen zijn ze hun sprinkle webshop gestart.  Hier vind je écht allerlei leuke combinaties. Geschikt voor elke gelegenheid: geboorte (jongen/meisje), bruiloften, feestjes en ga zo maar door. Ze hebben blends, dit zijn verschillende soorten sprinkles die al samengesteld zijn. Je kunt ook losse sprinkles kopen en je eigen samenstelling maken. Als je het lief vraagt willen Joyce & Jan vast wel voor jou ‘blenden’. Ik zou zeggen neem eens een kijkje en kijk of er iets leuks voor je bij zit. Maar bekijk eerst het recept van de allerlekkerste kraam rocky road.

Ingrediënten

  • 300 gram pure chocolade
  • 150 gram boter
  • 80 gram lange vingers
  • 120 gram (mini) marshmallows
  • heel veel sprinkles of muisjes

Bereiding

Bekleed een bakblik van 20×20 met bakpapier. Zo krijg je de kraam rocky road straks goed uit de vorm.

Smelt de chocolade en de boter au-bain-marie (of in de magnetron). Blijf een beetje roeren, zodat de chocolade niet aan de bodem vastkoekt.

Snijd de lange vingers (we blijven in babystyle) in stukken en doe deze bij de gesmolten chocolade.

Snijd de marshmallows in stukken (als je de grote variant gebruikt) en doe deze bij het chocolademengsel.

Verdeel het chocolademengsel over het bakblik en druk goed aan met een lepel. Strooi er daarna de sprinkles overheen. Druk dit zachtjes aan, anders vallen ze bij het snijden er allemaal weer af.

Laat dit daarna minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Zodra het hard is kan de rocky road in stukken worden gesneden. Deel deze uit en laat de visite genieten van een heerlijk hapje!

kraam rocky road

Spon-info: ik heb deze sprinkles zelf gekocht, maar wel een paar extra zakjes gekregen, omdat ik contact met Dutch Sprinkle Shop had gezocht op Instagram. 


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

4 gedachte over “Kraam Rocky Road”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *