Morgen is het zover! 24 januari is namelijk uitgeroepen tot Nationale Dag van de Pindakaas. Ik dacht: ‘daar moet ik wat mee’. Dus speciaal voor de gelegenheid ben ik aan de slag gegaan met een pindakaastaart met chocolade. Op Instagram vroeg ik jullie om lekkere tips en die heb ik gekregen. Bedankt daarvoor!

Leuke tip kreeg ik van Arieta van Cookingdom: pindakaas met bacon en chocolade (zoals deze koekjes), maar ik vond het toch niet zo lekker smaken. Dus ik heb het simpel gehouden: pindakaas met chocolade en wat losse pinda’s.

Pindakaastaart met chocolade

Of je echt de pindakaassmaak proeft, dat ligt er een beetje aan welke hapje neemt, maar ik vind het verrassend genoeg ook naar mokka smaken. Misschien dat de smaakcombinatie van pindakaas en chocolade op mokka lijkt? Geen idee, als jij een idee hebt hoe het komt, geef je dan je reactie hieronder?

Andere recepten die ik gemaakt heb met pindakaas zijn deze: brownies met pindakaasbanaan-pindakaas sushipindakaas chocolade brokken. Laat je mij weten welk recept jij gaat maken voor de Pindakaasdag?

Ingrediënten pindakaastaart met chocolade

Cake

 • 200 gram boter
 • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
 • 4 eieren
 • 200 gram zelfrijzend bakmeel
 • 50 gram pinda’s (gezouten)

Crème

 • 250 gram boter
 • 200 gram roomkaas (zuivelspread light)
 • 50 gram poedersuiker
 • 150 gram pindakaas
 • 150 gram pure chocoladepasta
 • decoratie: 50 gram pinda’s (gezouten)
Bereiding

Cake

Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een springvorm van 24 cm in met boter en bekleed met bakpapier.

Meng de boter en de suiker romig. Voeg daarna één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het andere volledig is opgenomen.

Doe daarna het zelfrijzend bakmeel bij het beslag en spatel dit erdoor, totdat er een luchtig cakebeslag ontstaat. Hak de pinda’s in stukjes en spatel dit door het cakebeslag.

Schenk het beslag in de springvorm en bak in 45 – 60 minuten goudbruin en gaar. (Check met een satéprikker of de cake gaar is. Als de satéprikker droog uit de cake komt, dan is de cake gaar.)

Laat de cake daarna volledig afkoelen en snijd door de midden met een broodmes of taartzaag.

Crème

Mix de boter en de poedersuiker in ongeveer 5 minuten romig. Voeg daarna de roomkaas toe en mix dit kort door.

Verdeel dan het mengsel over twee kommen (250 gram per kom).

Voeg aan de ene kom de pindakaas toe en aan de andere kom de chocoladepasta. Meng dit met het boter-roomkaasmengsel wat al in de kom zit tot een egaal geheel.

Neem daarna twee spuitzakken. Doe in de ene spuitzak de pindakaascrème en in de andere de chocoladecrème. Spuit om en om toeven op de onderste cakeplak met beide soorten crème. Werk van buiten naar binnen in cirkels.

Leg daarna de andere cakeplak er weer bovenop. Spuit hierop opnieuw om en om toeven met beide soorten crème. Hak de pinda’s in stukjes en verdeel dit over de toefjes.

Zet de pindakaastaart daarna een half uur in de koelkast, zodat de crème wat harder kan worden en daarna is het genieten! Snijd de taart in stukken en geniet ervan met een kopje koffie of thee.

Pindakaastaart met chocolade


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

2 gedachte over “Pindakaastaart met chocolade”
 1. Ik had dit recept al bij mijn man onder zijn neus geduwd…grrr.. en geen reactie, maar hij staat weer onder mijn favorieten! En ik denk dat ik hem vrijdag ga maken en anders later. Het water loopt mij in mijn mond 🙂

  1. Oh leuk! Ik ben benieuwd hoe je hem vind, ik hoop erg lekker en ik hoop dat je, je man ook over hebt kunnen halen om hem te eten. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *