Deze geboorte tiramisu met vanille koeken zou ik liever serveren als gebak bij de koffie, dan als toetje na de maaltijd. Waarom? Nou, omdat je altijd een reden moet hebben om tiramisu te eten en omdat deze tiramisu net wat steviger is dan bijvoorbeeld deze speculaas variant. Dat komt door de dikke vanille koeken die ik heb gebruikt. Misschien ken je ze wel: 2 koeken op elkaar met een dikke laag vanillevulling. Tijdens mijn basisschool carrière kreeg ik die weleens mee. Heerlijk joh!

Geboorte tiramisu versier je natuurlijk met muisjes of sprinkles in het roze of blauw, net wat het geslacht van het kindje is. Naast de leuke jongens sprinkles van de Dutch Sprinkles Shop heb ik wat koekjes gebruikt, blauwe bessen en witte chocolade. Is het een meisje, dan is het leuk om frambozen of aardbeien te gebruiken in plaats van blauwe bessen. Lekker roze en girly! Of maak deze frambozen kwarktaart in een chocolade bolbiscuit. Ook erg lekker, trouwens wat klinkt dat moeilijk, maar dat valt mee hoor!

geboorte tiramisu met vanille koeken

geboorte tiramisu met vanille koeken

Ingrediënten geboorte tiramisu met vanille koeken

  • 1 pak koeken met vanilleroomvulling (bijv. Prince*, maar Lidl heeft ze ook)
  • 200 ml melk
  • 3 eetlepels bessen- of bramensap
  • 250 ml slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • ongeveer 200 gram blauwe bessen
  • blauwe sprinkles of muisjes
  • 75 gram witte chocolade

Bereiding

Gebruik een vorm waarin 6 koeken op de bodem kunnen.

Meng de melk met het bessensap in een kommetje.

Mix in een grote kom de mascarpone, slagroom, witte basterdsuiker en 3 eetlepels van de melk met het bessensap. Mix dit tot een stevig mengsel.

Doop de koeken om de beurt de melk met bessensap en leg er zes op de bodem van een ovenschaal.  Verdeel daarna 1/3 van het mascarpone-slagroom mengsel over de koeken en wat blauwe bessen. Doop daarna weer zes koeken in de bessensap-melk en leg deze op de mascarpone-slagroom laag. Strooi er ook wat besjes overheen. Verdeel daarna weer 1/3 van het mascarpone-slagroom mengsel over de koeken en leg hierop weer zes koeken die je in de bessensap-melk hebt gedoopt. Sluit af met een mascarpone-slagroom laag.

Zet de tiramisu daarna in de koelkast om op te stijven. Versier de bovenkant met sprinkles, blauwe bessen en wat stukjes koek. De stukjes koek heb ik versiert met witte chocolade en sprinkles.

geboorte tiramisu met vanille koeken

Benieuwd naar nog meer leuke recepten rondom het thema geboorte? Bekijk dan de Kraam Rocky Road of de Geboorte Cakerol.

*Dit artikel bevat affiliatie links. Koop je iets via de link, dan kost dat jou niets extra’s, maar ik krijg een kleine commissie. 


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *