Laatst zag ik op Instagram een leuk filmpje voorbij komen waarin met 6 ingrediënten een heerlijke speculoos chocolade koek werd gemaakt. Het zag er makkelijk en lekker uit. Nou wat wil je nog meer.

Speculoos chocolade koek

Dus in de eerste week na mijn vakantie ging ik langs de supermarkt en ging ik in de avond deze heerlijke koeken maken. Ik sneed ze wat aan de grote kant. Dus hierbij een tip van flip: haal er 16-18 stukken uit, dat is beter dan negen. Tevens handig: kan je een keer minder gaan sporten. 😉

Speculoos chocolade koek

Ik hou er trouwens echt van om foto’s te maken met bloemen erbij, toch wat levends op de foto. 🙂 Als de taart gaat leven, ben je namelijk te laat met opeten.

Ingrediënten speculoos chocolade koek

*de voorkeur voor de chocolade gaat naar bakvaste chocolade chips (wat is dat?). Mijn supermarkt heeft die enkel voor pure chocolade, dus voor de witte heb ik gewoon een reep in stukjes gesneden.

Speculoos chocolade koek

Bereiding

Neem een bakblik van 20 x 20 cm. Vet dit in met boter en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor op 160 graden.

Maal 250 gram speculoos koekjes fijn. Smelt de boter. Voeg de boter toe aan de koekkruimels. Meng dit door elkaar. Verdeel dit over de bodem van het bakblik en druk dit goed aan.

Verdeel de gecondenseerde melk over de koekbodem. Verdeel hier de witte en pure chocolade overheen. (Gebruik je geen bakvaste chocolade chips, neem dan chocolade die je in kleine stukjes hakt.) Breek 12 speculoos koekjes in stukken en verdeel dit over de bovenkant van de koek.

Zet de speculoos chocolade koek voor 30 minuten in de oven. Laat daarna minimaal 3 uur afkoelen in de koelkast. Smelt dan de speculoospasta en verdeel dit met een lepel over de bovenkant van de koek. Snijd daarna in stukken en geniet ervan met een lekkere bak koffie! Fijne dag en veel bakplezier als je dit lekkere recept gaat maken.

Speculoos chocolade koek

Recept naar: Fitwaffle


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

17 gedachte over “Speculoos chocolade koek”
 1. Hoi, klein vraagje: je zet 250gr speculoos in je ingredientenlijst maar daarna zeg je om 200gr speculooskoekjes te malen en te mengen met boter. En wat met de overige 50gr koekjes? Of moeten er slechts 200gr koekjes in de ingredientenlijst staan?

  1. Die moet je er later op doen. Staat in de tekst:) ‘Breek 12 speculoos koekjes in stukken en verdeel dit over de bovenkant van de koek.’ Dat is de overige 50 gr.

   1. Nee, dat klopt niet. Het is wel 250 gram voor de bodem. Ik heb dat niet goed getypt. Totaal gebruik je dus 250 gram speculoos koekjes voor de bodem en 12 speculoos koekjes voor bovenop. Excuus voor het ongemak!

     1. Heel duidelijk nu voor iedereen en een van dees dagen maak ik het hoor.
      Dank je wel

 2. Hallo

  De gecondenseerde melk moet je die eerst 3 uur lin het blik laten koken tot caramel of gebruik je hem rechtstreeks uit het blik?

 3. Heb het net gemaakt en na 30 min uit de oven maar is nog niet stevig. Wordt het stevig tijdens het afkoelen? Vanavond of morgen zal ik de speculoospasta erop doen en dan smullen maar.

 4. Hij is TE lekker en tijdens het afkoelen was hij perfect steviger. Het gemak van de halve speculooskoekjes bovenop is dat je gemakkelijk ertussen in porties kan snijden. Dank je wel van al die heerlijkheden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *