Laatst zag ik op Instagram een leuk filmpje voorbij komen waarin met 6 ingrediënten een heerlijke speculoos chocolade koek werd gemaakt. Het zag er makkelijk en lekker uit. Nou wat wil je nog meer.

Dus in de eerste week na mijn vakantie ging ik langs de supermarkt en ging ik in de avond deze heerlijke koeken maken. Ik sneed ze wat aan de grote kant. Dus hierbij een tip van flip: haal er 16-18 stukken uit, dat is beter dan negen. Tevens handig: kan je een keer minder gaan sporten. 😉

Ik hou er trouwens echt van om foto’s te maken met bloemen erbij, toch wat levends op de foto. 🙂 Als de taart gaat leven, ben je namelijk te laat met opeten.
Ingrediënten speculoos chocolade koek
- 250 gram speculoos koekjes (voor de bodem)
- 100 gram boter
- 1 blik gecondenseerde melk
- 150 gram pure chocolade*
- 100 gram witte chocolade*
- 12 speculoos koekjes (voor bovenop)
- 50 gram speculoos pasta
*de voorkeur voor de chocolade gaat naar bakvaste chocolade chips (wat is dat?). Mijn supermarkt heeft die enkel voor pure chocolade, dus voor de witte heb ik gewoon een reep in stukjes gesneden.

Bereiding
Neem een bakblik van 20 x 20 cm. Vet dit in met boter en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor op 160 graden.
Maal 250 gram speculoos koekjes fijn. Smelt de boter. Voeg de boter toe aan de koekkruimels. Meng dit door elkaar. Verdeel dit over de bodem van het bakblik en druk dit goed aan.
Verdeel de gecondenseerde melk over de koekbodem. Verdeel hier de witte en pure chocolade overheen. (Gebruik je geen bakvaste chocolade chips, neem dan chocolade die je in kleine stukjes hakt.) Breek 12 speculoos koekjes in stukken en verdeel dit over de bovenkant van de koek.
Zet de speculoos chocolade koek voor 30 minuten in de oven. Laat daarna minimaal 3 uur afkoelen in de koelkast. Smelt dan de speculoospasta en verdeel dit met een lepel over de bovenkant van de koek. Snijd daarna in stukken en geniet ervan met een lekkere bak koffie! Fijne dag en veel bakplezier als je dit lekkere recept gaat maken.

Recept naar: Fitwaffle
Hoi, klein vraagje: je zet 250gr speculoos in je ingredientenlijst maar daarna zeg je om 200gr speculooskoekjes te malen en te mengen met boter. En wat met de overige 50gr koekjes? Of moeten er slechts 200gr koekjes in de ingredientenlijst staan?
Die moet je er later op doen. Staat in de tekst:) ‘Breek 12 speculoos koekjes in stukken en verdeel dit over de bovenkant van de koek.’ Dat is de overige 50 gr.
Nee, dat klopt niet. Het is wel 250 gram voor de bodem. Ik heb dat niet goed getypt. Totaal gebruik je dus 250 gram speculoos koekjes voor de bodem en 12 speculoos koekjes voor bovenop. Excuus voor het ongemak!
Dank je wel Lianne, zo dacht ik het.Misschien aanpassen in je receptje?
Ha Diane, dat heb ik gedaan. Het staat nu toch goed? 🙂
Heel duidelijk nu voor iedereen en een van dees dagen maak ik het hoor.
Dank je wel
Hallo
De gecondenseerde melk moet je die eerst 3 uur lin het blik laten koken tot caramel of gebruik je hem rechtstreeks uit het blik?
Hoi Ria, de gecondenseerde melk komt rechtstreeks uit het blik. Zodra die in de oven gaat, wordt die steviger. Groet, Lianne
Heb het net gemaakt en na 30 min uit de oven maar is nog niet stevig. Wordt het stevig tijdens het afkoelen? Vanavond of morgen zal ik de speculoospasta erop doen en dan smullen maar.
Ja hij wordt nog wel steviger. De chocolade wordt dan hard. En is die gelukt? 🙂
Hij is TE lekker en tijdens het afkoelen was hij perfect steviger. Het gemak van de halve speculooskoekjes bovenop is dat je gemakkelijk ertussen in porties kan snijden. Dank je wel van al die heerlijkheden 🙂
Leuk om te horen zeg! Heel fijn! 🙂
zo hé die is lekker. we hebben hem net geproefd en we zijn om deze wordt echt nog een keer gemaakt.
lekker hoor…
Leuk zeg, goed om te horen Silvana! 😀
Super makkelijk en lekker recept.
Bedankt Bianca!
Super lekker en makkelijk te maken:)