Voor een reünie werd mij gevraagd bokkepootjestaart te maken. Nou, is goed. U vraagt, wij bakken. Alleen moest ik nog een goede manier verzinnen hoe. Want met biscuit zal het vast ook lekker zijn, maar ik vind die taarten waar je helemaal geen oven voor nodig hebt zo leuk.

bokkepootjestaart1

Mijn bokkepootjestaart is daarom heel simpel, maar heel lekker. De bodem, tussenlaag en de decoratie zijn allemaal bokkepootjes. De slagroom gemengd met advocaat maakt het heerlijk. Komt misschien wel vooral door het tikkeltje alcohol in de advocaat.

Ingrediënten bokkepootjestaart

 • 400 gram bokkepootjes
 • 100 gram boter
 • 500 ml slagroom
 • 300 ml advocaat
 • 2 zakjes vanillesuiker (16 gram)
 • 2 zakjes klop-fix

Bereiding

Verkruimel 200 gram bokkepootjes. Smelt de boter en voeg de stukjes koek hieraan toe. Meng dit goed door elkaar tot een stevig massa. Schep het mengsel in een met bakpapier beklede springvorm (24 cm) en druk goed aan. Zet de bodem in de koelkast om af te koelen.

Maak de advocaat volgens dit recept (geen zin of tijd: haal het uit de winkel). Doe de slagroom samen met de klopfix en de vanillesuiker stijf. Voeg daarna de advocaat toe aan het mengsel en mix goed door tot een egaal geheel.

Haal de bodem uit de koelkast en verdeel de helft van het advocaat-slagroom mengsel hierover heen. Verkruimel daarna de rest van de bokkepootjes (leg er 12 apart voor de decoratie) over de advocaat-slagroom laag. Verdeel daarna de rest van het advocaat-slagroom mengsel over de taart.

Snijd de 12 bokkepootjes doormidden en rangschik deze over de taart. Laat de taart daarna voor minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Verdeel voor serveren nog wat advocaat in het midden van de taart.

Tip:

 • Met dit recept houd je wat advocaat over, serveer dat bij een bolletje vanille-ijs. Heerlijk!

bokkepootjestaart

Het recept wat ik gebruik, heb je gelezen. Wat is jouw manier om bokkepootjestaart met advocaat te maken? 


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

11 gedachte over “Bokkepootjestaart met advocaat”
 1. Ik heb nog nooit bokkepootjes taart gemaakt, maar ik ken wel iemand die dol op bokkepootjes is! Ik vind ze ook lekker plus de advocaat, jammie.
  Mijn schoonmoeder is verzot op advocaat met ijs, als we de taart maken neem ik zeker een stuk voor haar mee!

 2. Goedemorgen.Vrijdag de bokkepootjestaart gemaakt.verrukkelijk.maar 1 probleem Hij werd niet stijf genoeg.Wat zou ik kunnen veranderen.

 3. Ha Lianne, ik wilde doorgeven dat mijn zus de taart ook gemaakt heeft volgens recept.Met dit verschil tov mij.Zij heeft 2 pakjes slagroom gebruikt en ik 2 bekers slagroom.En haar taart was wel stevig genoeg.overigens heeft zij 75 gr boter gebruikt en dat was ook genoeg.
  Bij deze,een hartelijke groet

 4. Hi Lianne, ik maak de bodem en tussenlaag van halve bokkenpootjes. Verder doe ik 2 pakjes slagroom met 1 zakje klopfix mixen. In aparte kom pakje vanillekloppudding met 200 ml melk ipv 500 ml maken + 4 el advocaat. Dit door de slagroom mengen. Bokkenpootjes die over zijn verkruimelen en bovenop verdelen. Is een groot succes in mijn familie en vriendenkring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *