Bokkepootjestaart met advocaat

Voor een reünie werd mij gevraagd bokkepootjestaart te maken. Nou, is goed. U vraagt, wij bakken. Alleen moest ik nog een goede manier verzinnen hoe. Want met biscuit zal het vast ook lekker zijn, maar ik vind die taarten waar je helemaal geen oven voor nodig hebt zo leuk.

bokkepootjestaart1

Mijn bokkepootjestaart is daarom heel simpel, maar heel lekker. De bodem, tussenlaag en de decoratie zijn allemaal bokkepootjes. De slagroom gemengd met advocaat maakt het heerlijk. Komt misschien wel vooral door het tikkeltje alcohol in de advocaat.

Ingrediënten bokkepootjestaart

 • 400 gram bokkepootjes
 • 100 gram boter
 • 500 ml slagroom
 • 300 ml advocaat
 • 2 zakjes vanillesuiker (16 gram)
 • 2 zakjes klop-fix

Bereiding

Verkruimel 200 gram bokkepootjes. Smelt de boter en voeg de stukjes koek hieraan toe. Meng dit goed door elkaar tot een stevig massa. Schep het mengsel in een met bakpapier beklede springvorm (24 cm) en druk goed aan. Zet de bodem in de koelkast om af te koelen.

Maak de advocaat volgens dit recept (geen zin of tijd: haal het uit de winkel). Doe de slagroom samen met de klopfix en de vanillesuiker stijf. Voeg daarna de advocaat toe aan het mengsel en mix goed door tot een egaal geheel.

Haal de bodem uit de koelkast en verdeel de helft van het advocaat-slagroom mengsel hierover heen. Verkruimel daarna de rest van de bokkepootjes (leg er 12 apart voor de decoratie) over de advocaat-slagroom laag. Verdeel daarna de rest van het advocaat-slagroom mengsel over de taart.

Snijd de 12 bokkepootjes doormidden en rangschik deze over de taart. Laat de taart daarna voor minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Verdeel voor serveren nog wat advocaat in het midden van de taart.

Tip:

 • Met dit recept houd je wat advocaat over, serveer dat bij een bolletje vanille-ijs. Heerlijk!

bokkepootjestaart

Het recept wat ik gebruik, heb je gelezen. Wat is jouw manier om bokkepootjestaart met advocaat te maken? 


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

11 Comments

 • Babs 14 oktober 2016 at 10:58 Reply

  Ik heb nog nooit bokkepootjes taart gemaakt, maar ik ken wel iemand die dol op bokkepootjes is! Ik vind ze ook lekker plus de advocaat, jammie.
  Mijn schoonmoeder is verzot op advocaat met ijs, als we de taart maken neem ik zeker een stuk voor haar mee!

  • Lianne 14 oktober 2016 at 16:24 Reply

   O, daar moet dan snel verandering in komen. 🙂 Leuk! Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

 • TessaC 17 oktober 2016 at 16:30 Reply

  He, de combinatie bokkepootjes en advocaat kende ik nog niet. Verassend! Klinkt goed en ziet er lekker uit 😀

  • Lianne 18 oktober 2016 at 08:13 Reply

   Echt niet? Grappig, hier in de omgeving is het echt een geliefde taart. Toch eens uitproberen zou ik zeggen. 🙂

 • Jantina Vlot 19 maart 2018 at 10:54 Reply

  Goedemorgen.Vrijdag de bokkepootjestaart gemaakt.verrukkelijk.maar 1 probleem Hij werd niet stijf genoeg.Wat zou ik kunnen veranderen.

  • Lianne 22 maart 2018 at 12:03 Reply

   Ik ga hem binnenkort nog een keer maken. Je hoort nog. Eventueel kan je er nog een zakje klopfix door doen.

 • Jantina 27 maart 2018 at 12:09 Reply

  Ha Lianne, ik wilde doorgeven dat mijn zus de taart ook gemaakt heeft volgens recept.Met dit verschil tov mij.Zij heeft 2 pakjes slagroom gebruikt en ik 2 bekers slagroom.En haar taart was wel stevig genoeg.overigens heeft zij 75 gr boter gebruikt en dat was ook genoeg.
  Bij deze,een hartelijke groet

 • Irma van de Ruitenbeek 5 oktober 2019 at 14:43 Reply

  Hi Lianne, ik maak de bodem en tussenlaag van halve bokkenpootjes. Verder doe ik 2 pakjes slagroom met 1 zakje klopfix mixen. In aparte kom pakje vanillekloppudding met 200 ml melk ipv 500 ml maken + 4 el advocaat. Dit door de slagroom mengen. Bokkenpootjes die over zijn verkruimelen en bovenop verdelen. Is een groot succes in mijn familie en vriendenkring.

  • Lianne 19 oktober 2019 at 11:40 Reply

   Dat klinkt goed Irma, ik ga hem ook zo een keer proberen, lijkt mij erg lekker. 🙂

 • Maartje 2 maart 2020 at 19:52 Reply

  Heerlijk istie!! Iets minder advocaat (200 ml) mag wel vind ik, maar verrukkelijk zeg…

  • Lianne 14 maart 2020 at 14:02 Reply

   Gelukkig! 😀

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

%d bloggers liken dit: