Advocaat, lekker op een zaterdagavondje voor het slapen gaan. Je hebt er niet veel voor nodig, het zijn ook niet veel stappen, maar mis gaat het misschien wel, maar dat komt uiteindelijk goed. En dan, is er koffie, nee advocaat.
Ingrediënten 1 fles advocaat
- 400 ml inmaakbrandewijn
- 300 gram suiker
- 10 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
Bereiding
Doe de inmaakbrandewijn samen met de vanillesuiker en de kristalsuiker in een pan. Ik heb eerst een schaal gebruikt, maar dat is niet goed, echt een pan. Klop dan de eieren luchtig in een schaal en zeef deze boven de pan met brandewijn en suiker.
Verwarm het mengsel dan au-bain-marie. Dat houd in dat je een grote pan hebt waarin je wat water in doet, deze zet je op het vuur en hier zet je de pan met het mengsel op. Het water mag de bovenste pan niet aanraken.
Dan blijf je roeren totdat het goed gemengd is en de brij wat dik genoeg is. Laat de pan dan afkoelen in een bak met water. Daarna kun je de advocaat in een fles of pot doen.
PS. Grote kans dat de advocaat gaat schiften. Maar geen nood, gewoon de staafmixer erop!
Wat doe je met deze advocaat?
Mijn heerlijke bokkepootjestaart of brownies met bokkepootjes maken! Of de populaire bokkepootjescake.
Hoe eet jij het liefst advocaat?
Mmmmm, heb nu om 8 uur ’s morgens trek in advocaat! Bedankt voor de link!
Graag gedaan! Haha, ik houd je niet tegen. 🙂
Oh super, dankjewel!
Nu gebruik ik zelf nooit advocaat maar wel
erg leuk voor visite natuurlijk.
Jazeker, ga je hem maken?
Dat denk ik wel, al zal het niet voor Pasen zijn 🙂
Wat leuk Lianne en bedankt dat je mijn recept hebt geplaatst!! Ik heb zelf nog nooit advocaat gemaakt, maar ik ga het zeker een keer proberen. Fijne Pasen!!
Toch eens proberen hoor, is heerlijk! Zelfgemaakte advocaat in je tulband is toch veel leuker. 😉
Bedankt om mijn receptje er bij te zetten! Mijn vader en vriend zijn gek op advocaat, misschien moet ik ze zo ook eens zelf maken 🙂
Graag gedaan! Zeker proberen hoor, het is de moeite waard.
Oooh heerlijk zeg! Heb er nu zin in gekregen 😀
Heerlijk Lianne die zelfgemaakte advocaat van jou. Vooral met ijs en een toef slagroom!
t Ziet er weer prima en verzorgd uit.:)
Liefs, Ma
Het lijkt me heerlijk, maar er gaan wel veel eieren in…
Ja, dat klopt, maar advocaat is dat ook echt een ei-product.
Het verbaast me dat de hele eieren erin gaan. Ik maak hem met alleen de eierdooiers (en een echte vanilla bean).
Het ziet er super lekker uit. Ik wil het wel eens proberen.
Bedankt! Zeker doen hoor, het smaakt super.
Hey hoi! Ik heb je genomineerd voor de Lovely Blogger Award, lees hier: http://wp.me/p6kraJ-1R1 hoe en wat! Groetjes, Deborah
Wat gaaf! Ik ga ermee aan de slag! 🙂
Wat een mooie line-up is het geworden! Dankje voor het linken naar mijn gevulde chocolade eieren.. Advocaat maken staat nog steeds op mijn lijstje, toch maar eens proberen dit jaar!
En is het al gelukt? 🙂