Het leuke idee om brownies te combineren met bokkepootjes vond ik op de blog van Marieke: Schepje Suiker. Maar ik dacht wat zijn bokkepootjes zonder advocaat. Ja, niks toch? Dus vond dat de advocaat niet kon ontbreken in mijn recept.

Vandaar dat ik bokkepootjes brownies heb gemaakt en een soort van ‘cheesecake-mengsel’ van de advocaat en met een sierlijke ‘swirl’ heb ik dat door het beslag gemengd. Het smaakt verrukkelijk! Mits je natuurlijk van advocaat houd, doe je dat niet, laat de advocaat dan gewoon weg. Dat kan ook. Of doe in plaats van advocaat wat nutella door de zure room.

Bokkepootjes brownies met advocaat

Ingrediënten Bokkepootjes brownies met advocaat

 • 150 gram bruine basterdsuiker
 • 130 gram chocolade
 • 30 gram stroop
 • 30 gram boter
 • 2 eieren
 • 80 gram bloem
 • 6 bokkepootjes
 • 5 el advocaat

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een springvorm van 20 cm met bakpapier en vet de randen in met boter.

Smelt de bruine basterdsuiker, chocolade, stroop en boter au-bain-marie. Roer net zolang totdat alles gesmolten is. Haal daarna de pan van het vuur.

Klop de eieren los in een kom en doe hierbij het chocolademengsel. Doe dit in drie gedeelten. Roer telkens goed door.

Voeg daarna de bloem toe en meng alles tot een egaal beslag. Breek 5 bokkepootjes in stukjes en meng dit door het browniebeslag. Doe het bokkepootjes brownie beslag in de springvorm.

Bokkepootjes brownies met advocaat

Verdeel de advocaat over het browniebeslag. Maak met behulp van een mes een marmereffect.

Verdeel er daarna het laatste bokkepootje eroverheen. Zet dan in de oven voor ongeveer 30 minuten. Laat daarna helemaal afkoelen.

Snijd de brownietaart in stukjes en geniet van je homemade bokkepootjes brownies met advocaat.

Andere heerlijke recepten met advocaat en/of bokkepootjes zijn: bokkepootjestaart en deze chocoladecupcakes met advocaat.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

3 gedachte over “Bokkepootjes brownies met advocaat”
 1. Hoi, ik ben eigenlijk opzoek naar het recept van de bokkepoot brownies van schepje suiker en kwam zo hier terecht. Nu ga ik deze ook zeker eens proberen, maar kun jij mij ook helpen aan het recept van haar? ? ik hoor het graag!

  1. Hoi Esther, volgens mij is haar blog niet meer online. Ik zie ze nog wel op facebook en Instagram. Misschien kan je ze het daar vragen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *