Voor mensen met een enorm goed geheugen die mij al vanaf het begin volgen: klopt. Goed bezig. Ik heb eerder een recept voor karamel brownies geplaatst. Maar die is nu offline. Rusten van het werk van online staan. Met pensioen zal ik maar zeggen. Ik denk dat die FIRE is. 🙂 Weet je niet wat FIRE is, Google maar als je het interessant vind. Gaat over geld en onafhankelijkheid/vrijheid. Deze karamel brownies met pecannoten beginnen vandaag met hun carrière.

Het is simpel: chocolade is namelijk altijd goed. Gooi hier wat noten en wat lepels karamel bij, laat daarna de oven zijn werk doen en je hebt deze karamel brownies in een handomdraai gemaakt. En ja, dat klinkt misschien super positief, maar ik denk dat het jou (jij daar achter je scherm) ook moet lukken. Dus huphuuuuuup, naar de winkel! Ik vertel je wat je nodig hebt en wat je moet doen.

karamel brownies met pecannoten

Ingrediënten karamel brownies met pecannoten

Brownie

  • 200 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 25 gram boter
  • 120 gram pure chocolade
  • 100 gram gecondenseerde melk
  • 1 ei
  • 110 gram bloem
  • snuf zout
  • 50 gram pecannoten
  • 150 gram karamelpasta of dulche de leche

Topping

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een brownievorm (die van mij was 18 x 18 cm) in met boter en leg er bakpapier in.

Doe de suiker, boter en de chocolade en gecondenseerde melk in een hittebestendige schaal. Smelt dit alles au-bain-marie. Als het gesmolten is haal de kom dan van het fornuis en zet het fornuis uit. Klop het los. Voeg hier chocolademengsel aan toe. Blijf goed roeren totdat het één geheel wordt.

Voeg dan bloem en zout toe. Meng tot je een egaal beslag hebt. Hak de pecannoten in stukken en voeg deze toe aan het beslag. Giet dit beslag in de brownievorm.

Schep met twee theelepels klodders karamel in de vorm. Met een mes meng je de karamel door het brownie beslag. Meng niet te lang door, het moet geen egale kleur worden.

Bak de brownie in 20 minuten in de oven en laat daarna volledig afkoelen. Smelt de pure chocolade en giet deze over de bovenkant van de karamel brownie. Smelt de karamel chocolade en doe deze in een zakje. Knip hier een puntje vanaf en maak rechte strepen over de pure chocolade van links naar rechts. Trek dan met een satéprikker rechte lijnen van boven naar beneden. Hierdoor krijg je een super tof effect. Laat daarna de chocolade hard worden, snijd in stukken en genieten maar!


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Een gedachte over “Karamel brownies met pecannoten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *