Nog net voor het weekend deel ik met jullie deze pavlova met aardbeien en mascarpone. Zelf vind ik het een heerlijk recept: lekker fris, maar zoet genoeg voor een echte zoetekauw. Doe niet te veel suiker in de slagroom, want de pavlova is zoet genoeg.

Zoals ik in dit recept al aangaf, heb ik een grote lading bruine basterdsuiker in huis. Dat is natuurlijk geen probleem, maar het moet wel een keer op. Vandaar dat ik deze pavlova met bruine basterdsuiker maak. Dan krijg die een leuke kleur, maar de smaak is nagenoeg hetzelfde als met witte of blonde basterdsuiker. Dus heb je geen bruine basterdsuiker in huis? Geen nood, dan gebruik je gewoon een andere kleur.

Omdat de zomer eraan komt even wat leuke plaatjes van de groene bomen en rode zomerkoninkjes erbij. Altijd leuk toch?! Wat is jouw favoriete zomerrecept?

Pavlova met aardbeien en mascarpone

Pavlova met aardbeien en mascarpone

Ingrediënten pavlova met aardbeien en mascarpone

Pavlova

Vulling + decoratie

  • 250 ml slagroom
  • 125 gram mascarpone
  • 10 gram suiker
  • 250 gram aardbeien
  • 20 gram pure chocolade

Pavlova met aardbeien en mascarpone

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150 graden. Neem een bakplaat en leg hier een vel bakpapier op.

Neem een kom en maak deze vetvrij door er met een papiertje met citroensap erop overheen te gaan.

Doe het eiwit in de kom en klop deze halfstijf. Voeg daarna de suiker eetlepel voor eetlepel toe. Klop het geheel stijf, zodat je de kom op zijn kop kan houden zonder dat er wat uit komt.

Spatel daarna de maïzena door het eiwit. Verdeel dit in twee rechthoeken op de bakplaat. Zet voor 45 minuten tot een uur in de oven. Laat daarna afkoelen.

Maak de vulling door de slagroom stijf te kloppen. Voeg daarna de mascarpone toe en mix kort door.

Snijd de aardbeien in plakjes en smelt vast de chocolade.

Als de pavlova is afgekoeld haal dan de twee rechthoeken van het bakpapier. Leg er één op een cakebord. Verdeel hier de helft van de vulling over en de helft van de aardbeien. Leg daarna de volgende plak pavlova erop. Druk licht aan. Verdeel de rest van de vulling en de aardbeien erover. Met behulp van een theelepel maak je wat streepjes chocolade over de aardbeien.

Leuk recept voor moederdag toch? Zelf vind ik pavlova wel even een klusje, maar gelukkig doet de oven het grootste werk!


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

2 gedachte over “Pavlova met aardbeien en mascarpone”
    1. Klopt! Ik had hem aan mijn schoonzussen gegeven en die hadden hem een dag erna op, maar dat is die inderdaad zacht en dat is minder lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *