Binnenkort hoop ik te gaan verhuizen, dus ik ben al mijn bakspullen aan het opruimen. Ik heb bijvoorbeeld al heel veel bakboeken weggedaan, maar ook ingrediënten ben ik aan het opruimen. Zo kwam ik er bijvoorbeeld achter dat ik nog wat ‘oude en taaie’ stroopwafels had liggen en stukjes karamel chocolade, daar maak ik een boterkoek met stroopwafel van. Dat er ook 6 zakken bruine basterdsuiker in de lade stonden laat ik even achterwege. 🙂 Als je een goed idee hebt om ze op te maken, hoor ik het wel.

Ach ja, die stroopwafels dus. Op de blog van Laura – Laura’s Bakery – zag ik boterkoek met stroopwafel en karamel voorbij komen. Ik dacht: die moet ik maken. Dus ik het het recept voor de citroen boterkoek, omgevormd tot een heerlijke boterkoek met karamelsmaak en stukjes stroopwafel! Bon appetit!

boterkoek met stroopwafel en karamel

 

Ingrediënten boterkoek met stroopwafel

 • 300 gram bloem
 • 300 gram boter
 • 200 gram lichtbruine basterdsuiker (of een combi van bruine en witte basterdsuiker)
 • 3 stroopwafels
 • 50 gram karamel chocolade of karamel fudge
 • snufje zout
 • 1 ei

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vet een boterkoekblik in met boter. Een boterkoekblik heeft zo’n handig ding (soort hendeltje) wat de koek los kan maken van de bodem. Heb je dat niet gebruik dan een ronde bakvorm, vet in met boter en bekleed met bakpapier.

Meng de boter en de suikers tot een romig geheel. Voeg daarna de bloem en het snufje zout toe. Mix dit goed door elkaar. Snijd de stroopwafel en de karamel fudge/chocolade in stukjes en doe dit door het beslag. Doe daarna het beslag in de vorm. Druk het beslag goed aan met een lepel.

Klop het ei los en smeer dit over de bovenkant. Maak daarna met behulp van een vork strepen in de bovenkant.

Zet daarna voor ongeveer 15 – 20 minuten in de oven, totdat de boterkoek goudbruin is!


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

6 gedachte over “Boterkoek met stroopwafel”
 1. Dat ziet er heerlijk uit hoor!! met bruine suiker kan je speculaas maken.
  Ook rijst met roomboter en bruine suiker is heel erg lekker !!
  Groetjes Jannie

 2. Bruine suiker komt wel op toch? Kan onmogelijk een probleem zijn. Boterkoek, kruidkoek, appeltaart, brownies, om maar wat te noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *