Dol op zomer, verzot op lekkers en hou je van limoncello? Dan is deze limoncello tiramisu perfect voor jou. Het recept is in een handomdraai gemaakt en jij zet je gasten een heerlijke taart of smakelijk toetje voor hun neus. Wedden dat ze jou daarna de toetjeskoningin noemen?

Deze limoncello van Pallini zat in de Foodybox Zomer die ik gekregen heb van Kroon op het Werk. Ik vind hem erg lekker in een cocktail met Tonic, Sprite of Spa Rood. Natuurlijk garneer je die met een citroentje en een blaadje munt. Maar er is meer dan dat. Deze limoncello smaakt ook heerlijk in tiramisu en dat recept ga ik nu met jullie delen.

Ik meng de limoncello met wat melk om zo de alcoholische smaak niet te heftig te laten zijn, maar deze verhouding kan je natuurlijk naar hartenlust aanpassen.

limoncello tiramisu

Ingrediënten limoncello tiramisu

  • 150 ml melk
  • 150 ml limoncello
  • 350 gram lange vingers
  • 300 ml slagroom (+ 1 el suiker)
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 300 gram mascarpone
  • Rasp van één citroen
  • Garnering: citroen en muntblaadjes

Bereiding

Neem een springvorm van 24 cm en leg een bakpapier op de bodem.

Giet in een bord de melk en de limoncello. Doop hier de lange vingers in en leg deze op de bodem van de springvorm. Hiervoor heb je ongeveer de helft van de lange vingers nodig.

Mix de mascarpone met de witte basterdsuiker. Klop de slagroom stijf met de suiker. Meng de mascarpone met de slagroom. Meng hier het citroenrasp doorheen. Verdeel de helft van het mengsel over de lange vingers.

Herhaal daarna bovenste stappen. De rest van de lange vingers doop je in de limoncello-melk en deze leg je op het mascarponemengsel. Daarna verdeel je de rest van het mascarponemengsel over de lange vingers. Garneer met eventueel nog wat citroenrasp, een schijfje citroen en wat blaadjes munt.

Laat ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast. Daarna in punten snijden en genieten maar!

limoncello tiramisu

Op deze manier heb je heel snel een lekker dessert voor in de zomer. Wat is jouw favoriete zomerdrankje?


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *