Deze heerlijke frambozen chocolade taart gemaakt met gecondenseerde melk vond ik online, maar de verhoudingen waren wat vreemd bij deze taart vandaar dat ik hem nogmaals gemaakt heb, maar nu met de juiste hoeveelheden. Zoals je ziet zat er bij mij in de bodem nog iets te weinig boter voor houvast, vandaar dat er heel wat kruimels rondom de taart liggen. 😉

Als decoratie gebruik ik de heerlijke chocolade van KRAK in de smaak: Hibiscus/Vanille. Deze kocht ik op Chocoa, een chocolade festival, en viel – ondanks dat het witte chocolade was – goed in de smaak. Normaliter hou ik niet zo van witte chocolade, ik kies dan liever een pure variant. Deze was erg lekker en door de toevoeging van de hibiscus roze en lekker fris.

Frambozen chocolade taart

Ingrediënten Frambozen chocolade taart

 • 200 gram biscuitjes
 • 150 gram boter
 • 1 citroen
 • 200 gram gecondenseerde melk
 • 100 gram witte chocolade
 • 100 gram kwark
 • 3 eetlepels frambozenjam
 • 100 gram roomkaas
 • 100 gram frambozen
 • 50 gram chocolade (Ruby of Hibiscus/Vanille Krak chocolade)

Frambozen chocolade taart

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Neem een vierkant bakblik (met losse bodem) van 22 x 22 cm. Leg hier een stukje bakpapier in en vet de randen in met boter.

Maal de biscuitjes fijn. Smelt de boter en voeg hier de biscuitjes aan toe.

Was de citroen en rasp de schil eraf. Pers de citroen uit. Voeg het citroensap en –rasp toe aan het koekmengsel.

Doe het koekmengsel in het bakblik en druk goed aan. Roer de gecondenseerde melk even door, zodat die wat ‘losser’ is en schenk/verdeel hem daarna over de koekbodem.

Hak de witte chocolade in stukjes en verdeel deze over de gecondenseerde melk. Zet dit daarna voor ongeveer 20 minuten in de oven.

Laat daarna volledig afkoelen en haal uit de vorm.

Meng de kwark met de roomkaas en de jam. Verdeel dit over de taart.

Verdeel daarna de frambozen over de room. Rasp een deel van de chocolade en hak de rest in stukjes voor over de taart. Dat versieren doe je natuurlijk naar eigen inzicht. Laat je creativiteit de vrije loop!

Frambozen chocolade taart


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

13 gedachte over “Frambozen chocolade taart”
 1. Ha Lianne, ‘k Heb deze prachtige taart gemaakt! Het laagje van kwark, roomkaas en jam is wat dun uitgevallen bij mij, maar waarschijnlijk heb je toch de zoete bodemsmaak. Ruby of Hibiscus/Vanille Krak chocolade heb ik niet, zou gewoon pure chocola ook lekker zijn erover? Of is er een ander alternatief?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *