Waarschijnlijk denk je nu: ‘bleegh, dat moet ik niet’ of ‘o, vast een keer een gezond recept’. Beide gedachten moet je toch aan de kant zetten. Het klopt inderdaad dat er een courgette in deze chocolade courgette cake zit. Een hele courgette. MAAR! Daarmee is de cake zeker niet gezond. Want er zit ook mega veel suiker en chocolade in.

Voor degene die denken ‘dat lust ik niet’, nou je proeft de courgette niet, maar die zorgt wel voor een lekkere smeuïge chocolade cake. Dus ik zou zeggen: geef het een kans en bakken maar! Daarnaast heb ik in plaats van boter een keer olijfolie gebruikt. Deze zat in de Foodybox Zomer van Kroon op het Werk. Deze extra vierge olijfolie is van Filippo Berio.

Dit recept heb ik geïnspireerd op het recept van de courgette cake van de blog van Em’s Real Food. Deze blog kreeg ik toebedeeld bij de #swiepswapswoep van Mandy & more.

chocolade courgette cake

Ingrediënten chocolade courgette cake

  • 1 courgette
  • 50 gram cacao
  • 170 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 150 ml olijfolie
  • 4 eieren
  • 200 gram pure chocolade

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Vet een cakeblik van 24 cm in met boter en bekleed met bakpapier.

Rasp de courgette, doe dit in een bakje en laat zoveel mogelijk van het vocht eruit lopen. Doe de courgette in een kom. Voeg hier de bruine basterdsuiker, olijfolie aan toe. Meng dit door elkaar. Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel en de cacao toe. Meng alles door elkaar. Voeg dan een voor een de eieren toe en mix tot een egaal mengsel.

Smelt daarna 125 gram van de pure chocolade. Meng deze door het cakebeslag. Zo krijgt je cake een heerlijke chocolade smaak! Giet het cakebeslag in de cakevorm. Breek de rest van de chocolade in kleine stukjes en verdeel dit over de bovenkant van de cake. Zet de cake voor 50 minuten in de oven.

Check altijd of de cake gaar is. Dit doe je met een satéprikker. Als de prikker er schoon uitkomt is de cake gaar, als er nog beslag aan de prikker zit: laat de cake dan nog even staan.

Daarna in dikke plakken snijden en van genieten! Eventueel met een kop koffie en slagroom natuurlijk. 🙂


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

2 gedachte over “Chocolade courgette cake”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *