Heb je deze karamel brownies al gezien? Hierbij maak ik gebruik van dulche de leche. In het artikel van de brownies heb ik al uitgelegd hoe je dat maakt, maar dit artikel leg ik nog wat verder uit hoe je deze heerlijke karamelpasta maakt. Want één ding is voor mij zeker, het is veel lekkerder dan Bebogeen uit de supermarkt. Echt, je moet dit maken.

Het is even een klusje, maar als je er nu meer tegelijk maakt dan heb je er extra veel plezier van! Binnenkort komt er een heerlijke taart online met dulche de leche en banaan! Heerlijk. 🙂 Eigenlijk is het niet echt lastig, het is vooral lastig om je geduld te bewaren.

Ingredienten (dulche de leche)

  • 1 blikje gecondenseerde melk

Bereiding

Haal het papier van het blikje af en zet het blikje in een ruime pan. Vul deze pan met water en zorg ervoor dat het blikje helemaal onder water staat. Zet daarna de pan op het vuur, laat het water koken en laat daarna op het vuur staat voor drie uur.

Na drie uur is de melk getransformeerd tot een heerlijke karamel en te gebruiken voor van alles.

Tips

  • Maak meerdere blikjes in een keer. Ongeopend zijn de blikjes zo’n maand of twee houdbaar in de voorraadkast en geopend een week in de koelkast.
  • Zorg ervoor dat het blikje altijd ONDER water staat. Anders heb je kans op ontploffingsgevaar en dan zit je keuken onder de karamel.
  • Wil je graag een lactosevrije-variant maken dat kan! Gebruik dan gecondenseerde kokosmelk. Deze is onder andere te koop bij de Albert Heijn.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

8 gedachte over “Dulche de leche”
    1. Ja het is inderdaad super makkelijk, alleen moet je even geduld hebben. Ik heb er drie tegelijk gemaakt en dan valt het reuze mee!

  1. Als het water gekookt heeft, het pannetje met het blikje gecondenseerde melk van het vuur halen of moet het 3 uur tegen de kook aan blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *