Deze trifle met rood fruit en macarons is een beetje een allegaartje van allerlei ingrediënten die ik nog in mijn voorraad had liggen. Bovendien waren mijn aardbeien macarons jammerlijk mislukt en wilde ik er graag wat mee maken. Dit ter inspiratie voor iedereen wiens macarons ook niet in één keer lukken. Wil je nu macarons maken die wel lukken? Gebruik dan eens dit recept.

Zoals het een luiaard betaamt heb ik gewoon een vanillecake gekocht in de winkel en deze in dikke plakken gesneden en dat gebruikt als bodem, maar je kunt ook zelf een in de springvorm een vanillecakebodem bakken.

Al met al is een een vrolijke en kleurrijke taart geworden, waarmee je ook goed kunt variëren. Als bijvoorbeeld de chocolade macarons mislukken voeg je gewoon een karamelpudding, karamelsaus en plakjes banaan toe. Laat je fantasie en creativiteit de vrije loop!

Trifle met rood fruit en macarons

Ingrediënten trifle met rood fruit en macarons

  • 1 vanillecake*
  • 150 gram bosvruchten op siroop (Healthy People)
  • 350 ml melk
  • 1 zakje aardbeien pudding (Dr. Oetker)
  • half recept voor aardbeien macarons – de meest mislukte 😉 **
  • 250 ml slagroom (+ 1 el suiker)
  • 150 gram frambozen
  • Sprinkles (rood, wit, roze)

*je kunt ook een vanillecake bakken in de springvorm.

**mochten je macarons nu niet mislukt zijn, maar wil je deze taart wel maken kies dan voor roze koeken in deze trifle.

Bereiding

Neem een springvorm van 24 cm doorsnede. Bekleed de onderkant met bakpapier.

Snijd de vanillecake in plakken en verdeel dit over de bodem van de springvorm. Bak je hem zelf in de springvorm. Laat de cake dan eerst goed afkoelen voordat je verder gaat.

Verdeel daarna 100 gram van de bosvruchten op siroop over de bodem van de cake. Zo kan de siroop lekker in de bodem trekken.

Meng het zakje aardbeien pudding met de melk en klop totdat het wat dikker wordt. Giet dit daarna in de springvorm. Verdeel goed, zodat overal evenveel zit.

Bewaar 8 macarons voor de bovenkant van de taart, breek de rest in stukjes en duw dit in de aardbeienpudding. Giet de rest van de siroop hierover.

Klop de slagroom stijf met de suiker. Doe dit in een spuitzak en spuit toeven op de taart. Verdeel hier over de frambozen, de macarons en maak af met de sprinkles.

Dit bericht bevat affiliate links


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

4 gedachte over “Trifle met rood fruit en macarons”
  1. Wow, ziet er zeer lekker uit! Alleen een kleine vraag, die aardbeien pudding, is dit kookpudding of met koude melk opkloppudding?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *