In september 2017 won ik via de blog Vertruffelijk een hele toffe waffle bowl maker, of te wel een bolvormig wafelijzer. Erg leuk natuurlijk en ik had de wildste ideeën, maar daar heb ik nooit wat mee gedaan. Tot nu!

Zoals je hebt kunnen lezen in mijn artikel ‘Eetpost #1‘ heb ik van Homemade Bakmixen een mix ontvangen voor wafels, cupcakes en pannenkoeken. Met de pannenkoeken mix wilde ik een Dutch Baby maken, maar dat is mislukt. De wafelbakjes gingen wel erg goed. Even shaken, in het wafelijzer, eventjes wachten en vullen maar!

Ik vulde de wafelbakjes met ijs, slagroom en banaan. Gelukkig kan je met dit ‘recept’ (tussen ”, omdat het zo simpel is) variëren zoveel als je zelf wilt. Neem jouw favoriete ijs, fruit en top altijd even lekker af met een dot slagroom.

Trouwens, heb je geen bolvormig wafelijzer? Geen nood! Maak gewoon ‘rechte’ wafels en leg het ijs, fruit en de slagroom bovenop de wafels. In onze magen komt het toch allemaal op één hoop. 😉 Of bestel hem hieronder:

wafelbakjes met chocoladeijs slagroom en banaan

Ingrediënten wafelbakjes met ijs en banaan
  • mix voor wafels* (+ extra ingrediënten die je daarvoor nodig hebt)
  • 8 bollen chocoladeijs
  • 200 ml slagroom (+ 1 el suiker)
  • 1 banaan
  • chocoladehagelslag
  • met deze mix kon ik vier bakjes maken. Het recept is daarop gebaseerd.
Bereiding

Bereid de mix voor, zoals staat op de verpakking. Of maak je eigen recept voor wafels. Deze mixen van Homemade Bakmixen zijn echt voor luie mensen. Want je hoeft enkel water toe te voegen en te shaken!

Giet de mix in het wafelijzer en bak de wafelbakjes totdat de mix op is.

Mix de slagroom met de suiker stijf. Doe in elk bakje twee bollen chocolade ijs. Doe in het bakje ook een schep slagroom.

Decoreer je dessert met banaan en chocoladehagelslag.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *