Sinaasappel Licor 43 tiramisu

Een drankje op zijn tijd vind ik zeker wel lekker. Een van m’n favorieten is Licor 43, wat fris en een zoetige vanillesmaak. Heerlijk! Als je Licor 43 mengt met wat room en sinaasappelsap dan heb je een split-ijsje. Daar is deze tiramisu ook op geïnspireerd. Trouwens, geen 18, geen alcohol! Voordat ik dadelijk ouders op de stoep heb. 😉

Ik presenteer dit recept in een wijnglas, vond ik wel passen bij de likeur, al serveer je die natuurlijk niet in wijnglazen. Maar je kunt er ook een taart van maken. De ingrediënten en bereidingswijze daarvan zal ik vermelden. De taart heb ik niet getest, dus wees voorzichtig met het toevoegen van het vocht. Als je denkt dat het teveel is, stop dan.

De combinatie sinaasappel en likeur 43 is niet vreemd. De Spaanse likeur heeft 43 geheime ingrediënten die samen zorgen voor een ware smaaksensatie. Onder andere het sap van citrus en extracten van aromatische planten, zoals vanille, geven de Spaanse likeur haar ondefinieerbare geur en smaak. Tot op de dag van vandaag kent niemand het eeuwenoude recept en wordt de likeur alleen in het Spaanse Cartagena geproduceerd. Licor 43 is heerlijk om puur te drinken, in een frisse mix of verrassende cocktail. Als jij drinkt, hoe drink jij hem dan?

Sinaasappel Licor 43 tiramisu

Ingrediënten Sinaasappel Licor 43 tiramisu
Bodem
Vulling
 • 250 gram mascarpone
 • 100 gram suiker
 • 2 zakjes vanillesuiker
 • 250 ml slagroom
 • rasp van 2 sinaasappels
 • 50 ml Licor 43
 • 50 ml sinaasappelsap
Decoratie
 • rest Bastonge koeken, verkruimeld
 • 125 ml slagroom (+ 1 el suiker)
 • 1 sinaasappel in 6 plakken, gehalveerd (12 halve plakken)

*laat dit ingrediënt weg als je het recept in glazen serveert.

Bereiding

Bodem

Verkuimel de koeken. Voeg hier de likeur aan toe. Verdeel dit over 10 – 12 glazen. Druk aan met een lepel.

Voor de taart: Neem een springvorm. Leg op de bodem een stuk bakpapier. Smelt de boter en voeg deze toe aan de koekkruimels. Verdeel de kruimels over de bodem van de springvorm en druk goed aan. Laat dit hard worden in de koelkast.

Vulling

Doe de mascarpone, vanillesuiker, suiker in een kom en meng tot een luchtig en egaal mengsel. Klop de slagroom stijf en stapel dit door het mascarpone-mengsel. Voeg hier het sinaasappelrasp, – sap en de Licor 43 aan toe. Doe het in een spuitzak en verdeel dit over de glazen.

Voor de taart: Een spuitzak is dan niet nodig. Verdeel de vulling over de bodem heen.

Decoratie

Klop de slagroom stijf met de suiker, doe dit in een spuitzak. Spuit een toef slagroom in elk glas. Verdeel over elke toef wat Bastogne koekkruimels en een half plakje sinaasappel.

Voor de taart: Spuit langs de zijkant van de taart 12 toeven. Verdeel over elke toef wat kruimels en een plakje sinaasappel.

Ik hoop dat het een beetje duidelijk is. Als je vragen, op- of aanmerkingen hebt hoor ik het graag. Voor nu: ga lekker aan de bak met dit heerlijke recept en geniet ervan!

Bron licor 43: Gall & Gall. Dit bericht is niet gesponsord! 


***** Hier vind je alle Paasrecepten! *****

Volg me ook op Facebook en Instagram. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

2 Comments

 • Klaasje 8 juni 2019 at 12:15

  Wat heerlijke recepten

  Reply
  • Lianne 8 juni 2019 at 18:47

   Thanks! Ook al wat gebakken van mijn blog? 🙂

   Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!