Het is al bijna moederdag, op deze dag mag je, je moeder verrassen met een heerlijk ontbijt op bed, een lekker taartje bij de koffie, een cadeautje en nog veel meer. Maar je kunt er natuurlijk ook voor zorgen dat je zelf ook mee kunt genieten. Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor deze heerlijke ijstaart. Zeker te weten dat je moeder die niet alleen op kan en dan kan jij mooi meegenieten.

Frambozen en pistache: de kleurcombinatie is geweldig, maar ook de smaakcombinatie. In deze frambozen ijstaart met pistachenootjes komen de kleuren en de smaken samen in een heerlijk dessert. Het recept deel ik hieronder met jullie.

Ingrediënten frambozen ijstaart met pistachenootjes

  • 2 liter vanille-ijs (of een combinatie tussen frambozen- en vanille-ijs)
  • 200 gram frambozenjam
  • 125 gram pistachenoten
  • eventueel ter decoratie: frambozen (zeker doen als ze in het seizoen zijn)

Bereiding

Met maar 3 ingrediënten kan het niet heel moeilijk zijn, nou dat is het ook niet hoor!

Haal het ijs een kwartier tot een half uur van tevoren uit de diepvries. Met wat zachter ijs werkt het gemakkelijker.

Neem een cakeblik en bekleed deze in zijn geheel met plasticfolie. Het gemakkelijkst is om twee grote stukken te gebruiken. Het ene stuk voor de lange smalle kanten en het andere voor de brede kant.

Verdeel 1/3 van het ijs over de bodem van het cakeblik. Druk dit goed aan. Verdeel daarna 1/3 van de frambozenjam over het ijs. Verdeel dit al goed met een eetlepel, zodat je niet te veel moet smeren. Je hebt dan kans dat de jam in het ijs gaat en dat wil je niet.

Dop de pistachenoten, hak in stukjes en verdeel 1/3 over de frambozenjam.

Herhaal dan deze stappen nog een keer: eerst 1/3 van het ijs, dan 1/3 deel van de frambozenjam en 1/3 deel van de pistachenoten. Sluit af met de rest van het ijs.

Vouw daarna het plastic folie terug over het ijs en zet voor minimaal 4 uur, maar het liefst voor een hele nacht in de diepvries.

Haal daarna de ijstaart uit de diepvries, haal het plasticfolie van de onderkant en zet deze op een mooie cakeschaal. Haal het plasticfolie weg. Verdeel daarna de rest van de frambozenjam en de pistachenoten over de ijstaart. Snijd deze in dikke plakken en geniet!

Inspiratie: Allerhande

Wat maak jij voor moeders?


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

2 gedachte over “Frambozen ijstaart met pistachenootjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *