Trifle met bastogne banaan en chocolade

Mijn schoonzus bracht een keer een overheerlijk dessert mee. Iedereen was meteen enthousiast. Toen heb ik hem daarna nogmaals gemaakt en weer viel iedereen in het katzwijm. Mijn nichtje zei zelfs dat ze dat voor haar verjaardag wilde hebben. Ik heb het dessert gemaakt in een ovenschaal. Dit is voldoende voor 12 personen.

Het dessert is perfect voor na een zomerse barbecue, maar ook als afsluiting van een gezellig etentjes met vriendinnen of het kerstdiner kan dit prima geserveerd worden. Super praktisch ook, want in korte tijd maar je een toetje voor veel personen.

Eventueel kan je ook nog wat wisselen met smaken, maar ik denk dat dit wel mijn favoriet zou zijn!

Trouwens voor de slimmeriken onder ons: het klopt dat dit recept al een hele tijd online staat. Al anderhalf jaar zelfs, maar ik vond het tijd om de foto wat te vernieuwen en het recept nogmaals bij jullie onder de aandacht te brengen. Dit recept verdient dat gewoon!

trifle met bastogne banaan en chocolade

 

Ingredienten trifle met bastogne banaan en chocolade
Bereiding

Verkruimel alle bastognekoeken en verdeel de helft van de kruimels over de bodem van de schaal.

Klop daarna de slagroom stijf met de suiker. Klop in een andere kom de mascarpone los en meng dit daarna door elkaar.

Verdeel de helft van het mascarpone slagroom mengsel over de bastognekoeken.

Snijd daarna de bananen in stukjes. Verdeel de bananen over het mascarpone-slagroom mengsel. Hierover heen drizzel je de chocoladesaus. Zelf heb ik op een eetlepel na het hele flesje gebruikt. Zo proef je lekker de chocolade in het toetje.

Boven de chocolade verdeel je de andere helft van het mascarpone slagroom mengsel. Sluit af met een deksel van bastognekruimels.

Laat het dessert daarna even opstijven in de koelkast. Op die manier is het gemakkelijker om te snijden en te verdelen.

Geniet van deze overheerlijke trifle met bastogne, banaan en chocolade!


***** Hier vind je alle Paasrecepten! *****

Volg me ook op Facebook en Instagram. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

21 Comments

 • Schiffeleers jaklien 19 juli 2018 at 20:37

  Super lekker…..doe zondag een BBQ en Dan maak is het voor 15 personen

  Reply
  • Lianne 20 juli 2018 at 22:14

   Dat klinkt goed! Eet smakelijk! 🙂

   Reply
 • beautybybabs 31 oktober 2018 at 13:52

  Super lekker! En niet moeilijk te maken!

  Reply
 • beautybybabs 1 november 2018 at 21:04

  Ik heb hem gemaakt, als ik het niet vergeet zie je hem in de nieuwe KeeK op zondag!

  Reply
  • Lianne 2 november 2018 at 20:53

   Wat leuk om te horen Babs dat je hem gemaakt heb. Hopelijk was die ook lekker! 🙂

   Reply
 • Berlinda 8 november 2018 at 18:24

  Word de banaan niet bruin?? Ik wil dit ook graag op tafel zetten voor mijn gasten. Makkelijk en lekker denk Ik.

  Reply
  • Lianne 14 november 2018 at 15:39

   Nee hoor, als 1 dag van tevoren maken gaat prima. Wel in de koelkast bewaren. Eetse!

   Reply
 • Berlinda 14 november 2018 at 17:25

  Dank u voor de info!..Dit komt vlug op tafel

  Reply
 • Kim 26 november 2018 at 21:57

  Het lijkt me super!! Maar als ik hem een dag van te voren maak worden dan niet de koekkruimels zacht.. Is het beter of de dag zelf te maken..

  Reply
 • Jacqueline 9 december 2018 at 23:07

  Yammie!! Wat een toppertje was dit! Gemaakt voor ons (wat late) Sinterklaasfeestje en de kleinkids het dessert laten versieren met chocolade kruidnootjes, schuimpjes en mini chocoladelettertjes… Heerlijk!!

  Reply
 • Jacqueline van der Kolk 9 december 2018 at 23:21

  Superlekker!! Heb dit gemaakt vandaag voor ons Sintfeestje. De kleinkids hebben hem versierd met kruidnootjes, schuimpjes en mini-chicolade lettertjes. Hémels was het!!

  Reply
 • Wilma 23 december 2018 at 16:03

  Even een vraagje, hoe groot is de ovenschaal?

  Reply
  • Lianne 26 december 2018 at 15:43

   Phoe, 30 x 15 ongeveer?

   Reply
 • Lesley 28 december 2018 at 19:02

  Ik heb net gemaakt voor morgen! Ik struikelde alleen wat met het mascarponemengsel over de speculaaskruimels te gieten. Hoe doen jullie dat? Tips?

  Reply
  • Lianne 28 december 2018 at 19:48

   Leuk! Hopelijk smaakt die lekker. Ja is een beetje een rommeltje. Je kan er voor kiezen om er boter door de koekkruimels te doen, over de bodem verdelen, aandrukken en dan eerst hard te laten worden in de koeling. Zelf heb ik dat niet gedaan, omdat de trifle dan best machtig wordt. Bij mij zijn de koekkruimels gewoon wat door de onderste laag mascarpone gegaan, maar dat vond ik niet erg.

   Reply
 • Jeanne Hermans 29 december 2018 at 13:56

  Super lekker, een kleine aanvulling: bij de chocolade saus ook advocaat toevoegen….. mmmmm

  Reply
 • Corry 7 maart 2019 at 17:45

  Ik heb hem net gemaakt was ontzettend lekker

  Reply
 • Corry 7 maart 2019 at 17:53

  Hij was ontzettend lekker had de helft gedaan van alles maar is wel veel voor 2 personen maar gaat het zeker nog een keer maken ,

  Reply
 • Corry En Toon Broere 9 maart 2019 at 19:01

  was erg lekker maar te veel wat moet ik gebruiken voor 2 personen

  Reply
  • Lianne 18 maart 2019 at 10:08

   Ja, dit is denk ik voor ongeveer 8-10 personen, dus je zal je ingrediënten moeten verminderen. Of wat uitdelen in de buurt. 😉

   Reply
 • corry broere 9 maart 2019 at 19:23

  was heel lekker, maar wel veel. heb je ook iets voor 2 personen

  Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!