Deze appel-karamel scheptaart is zo’n taart die je maakt als er onverwacht bezoek komt en je moet snel wat in elkaar zetten. Of als het warm is en je hebt geen zin om de oven aan te slingeren. Het is in elk geval een makkelijke taart, waarbij dit keer de koelkast het grootste werk doet.

Het idee voor deze taart is geïnspireerd op de scheptaart van de blog van Hilde: ‘Een beetje van zus’. Op haar blog staat het recept voor een Oreo scheptaart met aardbeien. Voor de swiepswoepswap van Mandy&more werd ik gekoppeld aan haar blog. Aangezien ik wilde gaan voor een wat meer herfstige variant heb ik voor appel gekozen. Aangezien dat goed combineert met bitterkoekjes en ik nog een heerlijke bitterkoekjessiroop had staan, dacht ik: dit is een match! Ik ga het recept met jullie delen. Ik ben razend benieuwd wat je ervan vind. Een reactie op deze blog waardeer ik zeer!

appel-karamel scheptaart

Ingrediënten Appel-karamel scheptaart

Bereiding

Neem een ovenschaal (30 x 15 ongeveer). Snijd de cake (homemade of zelfgekocht) in blokjes en verdeel deze over de bodem. Verdeel ook de bitterkoekjes over de bodem. Bewaar er 6 voor de bovenkant. Verdeel hier de siroop overheen en laat dit lekker intrekken.

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in blokjes. Neem een pan en zet deze op het fornuis. Bak de appel in ongeveer 10 minuten zacht. Doe ze daarna in een vergiet om het overtollige vocht te verwijderen. Doe ze daarna in een bakje en zet in de koelkast om af te laten koelen. Warme appels en een chocolademousse gaan namelijk niet goed samen. 😉

Smelt de chocolade met 75 ml slagroom. Laat 10 minuten afkoelen. Klop de rest van de slagroom stijf met de suiker. Voeg een deel van de opgeklopte slagroom toe aan de chocolade. Meng dit door elkaar. Voeg daarna ook de rest van de slagroom toe. Meng niet te lang anders verliest de mousse luchtigheid.

Verdeel de chocolademousse over de cake en bitterkoekjes. Meng de afgekoelde appels met de dulche de leche. Verdeel deze over de witte chocolademousse en decoreer met wat bitterkoekjes, stukjes Milka karamel chocolade en mini fudge blokjes (snijd de grote stukken fudge in stukken). Daarna scheppen maar!! Eet smakelijk!


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

6 gedachte over “Appel-karamel scheptaart”
  1. Wat doe je met de dulche de leche in de appel-karamel scheptaart. Die wordt niet genoemd in het recept wel bij de ingrediënten

    1. Ha Petra, je hebt gelijk! Die meng je door de appels zodra ze zijn afgekoeld. Ik heb het aangepast. Excuus! Groet, Lianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *