Misschien ken je ze wel, de toetjes uit de supermarkt die je voor 50 cent kan kopen. Voor het grootste deel bestaat uit chocoladepudding en bovenop een klodder slagroom. Als kind was het altijd een hele traktatie. Het at ook gewoon leuker dan uit een bakje.

Nu is het al weer een lange tijd geleden dat ik dit toetje at, maar ik heb toch wel genoeg lekkers op hoor. Geen zorgen. 😉 Eigenlijk heb ik een nog betere variant bedacht op dit chocolade dessert. Een homemade variant. Met producten die wel allemaal kennen. Zonder al te veel geknoei maak je deze verrukkelijke chocoladepudding met slagroom. Als extra heb ik er stukjes chocolate chip cookie in gedaan. Dat maakt het nog lekkerder en zorgt voor een knappertje in het romige dessert.

De inspiratie voor een pudding recept komt bij Culinair West-Friesland vandaan. Annemiek deelde op haar blog een heerlijk recept voor stroopwafelpudding. Toen dacht ik ‘dat wil ik ook maken’.  Dus ik aan de gang met een bitterkoekjespudding met amaretto. Dat liep finaal mis. Ik had er te veel drank in gegaan, dus de pudding liep helemaal uit. Daarna ging ik voor een non-alcoholische pudding met chocolade en koekjes en dat ging als een trein. Het recept van die pudding deel ik met jullie.

chocoladepudding met slagroom

Je kunt voor mijn recept wel een puddingvorm gebruiken, maar ik heb het in een schaal gedaan. Better safe, than sorry. Want een uitgelopen pudding smaakt mij ook prima! Als je het wel in een puddingvorm doet, let dan op dat je het lang genoeg laat koken. Dus geen vluggertjes dit keer.

Ingrediënten
Bereiding

Zet de schaal waar de pudding straks in moet klaar.

Breng 3/4 liter melk aan de kook. Roer de custard en de cacao door de rest van de melk met een garde. Zorg ervoor dat er geen klontjes meer inzitten.

Als de melk kookt mag het custard/cacaopapje erbij. Giet dit al roerend bij de melk. Laat de pudding 4 minuten doorkoken. Blijf goed roeren met garde om aanbranden te voorkomen.

Breek 3/4 van de chocolate chip cookies in stukjes  en roer dit door de pudding. Giet de pudding dan in de schaal. Zet de pudding voor minimaal 3 uur in de koelkast.

Klop de slagroom stijf met de suiker. Doe dit in een spuitzak en spuit toeven op de pudding. Verdeel hier de rest van de koekjes overheen.

Eet smakelijk! Vraagje voor jullie: eten jullie weleens pudding? Zo ja, wat is jouw favoriet?


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

4 gedachte over “Chocoladepudding met slagroom”
    1. O, zo leuk dat je weet welk toetje ik bedoel. Zeker kindersentiment! Ik ben benieuwd wat je ervan vind als je hem gaat maken. 🙂 Laat maar horen t.z.t

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *