Eetpost! #1

Wat een leuk bijkomend voordeel is aan bloggen: je krijgt redelijk wat nieuwe producten onder je neus geschoven. Om die een podium te geven heb ik in het verleden weleens Instagram, Facebook en mijn blog gebruikt. Instagram had ik niet meer, maar nu weer gestart, dit is mijn account. Ik heb ook weleens een serie gehad met: ‘Wat een zoetekauw doet’, maar ik vind mijn leven niet interessant genoeg om te delen om deze blog. Ik heb verder een leuke baan en gezellige vrienden en familie, maar dat hoeft niet op deze zoete bakblog te komen.

eetpost

Vandaar dat ik ‘Eetpost’ in het leven heb geroepen. Wat kan je in een eetpost-artikel verwachten? Ik deel leuke pakketjes die ik binnen heb gekregen. Tips en aanraders en misschien ook wel afraders. Zie het vooral ook al gezellig plaatjes kijken van allerlei lekkers. Daarnaast heb ik een plek om de PR-bureaus/bedrijven te bedanken voor hun product.

In deze eerste Eetpost laat ik jullie verschillende producten zien en neem ik jullie mee naar de Mjam Taart Cake & Bake Experience. Veel leesplezier!

Snappers

Allereerst deze positieve en kleurrijke chocoladerepen: Snappers. Van Australian kreeg ik een leuk bericht over 100% biologische chocoladerepen met het Rainforest Alliance keurmerk. Ik heb alvast een hapje genomen van de Pineapple Coconut reep, nou dat was heerlijk zeg! Wat ook erg leuk is, is dat van elke verkochte reep een deel naar het goede doel, SOS Kinderdorpen, gaat. Er zijn 6 verschillende smaken: melk, melk karamel zeezout, puur, puur met bosvruchten, puur met ananas en kokos en extra puur.

De chocolade is lekker, de verpakking gezellig en de chocolade heeft een goede boodschap. Heel fijn!

eetpost

Matcha KitKat

Van KitKit kreeg ik de nieuwe smaak toegestuurd. Een matcha reep in het vertrouwde jasje. De smaak hebben ze goed over gebracht, ik proef echt de matcha smaak. Maar eerlijk is eerlijk geef mij maar de ‘gewone’-variant. Wel tof om een keer mee te variëren als je deze taart wil maken.

eetpost

Kruidcake bakmix

Koopmans stuurde een enorm geurig pakketje op. De boodschap was: doe de geur- en smaaktest. Wat denk jij dat de nieuwe smaak wordt? Aan de geur was het voor mij meteen duidelijk dat moet iets met kruiden te maken hebben. En ja hoor, ze hebben een Oud-Hollandse kruidcake op de markt gebracht. Ik vind het wel een beetje gek om dat in de lente te doen. Kruidcake is toch iets typisch voor de herfst? Ik ben wel benieuwd hoe die smaakt. Wat denken jullie, zal die mijn recept voor kruidcake overtreffen?

eetpost bikkels

Bikkels

Als jij iemand een ‘bikkel’ noemt, dan bedoel je vaak dat die persoon een doorzetter of een doorbijter is. Nou, ik heb op de Mjam Taart Cake & Bake Experience Chocoladebikkels gegeten. Dat zijn geen doorbijters (bijten is namelijk not done!), maar wel stevige chocoladeballen.

Samen met Adriënne van de blog Bakkriebels ging ik naar de Mjam Taart Cake & Bake Experience. Super gezellig, veel kraampjes gezien. Ik heb een pakket gekocht waar ik lolly’s met een sjabloon mee kan maken, een demonstratie van Hidde de Brabander gekregen waarin hij een heerlijke taart maakte en ook Chocoladebikkels geproefd. Ik heb er meteen ook een paar gekocht, want ik vind ze heerlijk.

Het lekkerst is om ze met een kop warme koffie of thee te eten, want zo smelten ze heerlijk op je tong.

eetpost bake en shake

Shake & Bake

Homemade Bakmixen stuurde mij 4 pakken op. Hiermee kan ik aan de slag voor pannenkoeken, wafels en cupcakes. Ik heb zin om een keer een Dutch Baby te maken. Ken je dat? Dat is een pannenkoek uit de oven, die eerst enorm oprijst en daarna helemaal weer inzakt. Veel sneller dan elke pannenkoek één voor één bakken. Waarmee beleg jij jouw favoriete pannenkoek of wafel? En ik ga dit bolvormig wafelijzer proberen.

eetpost leev x uit paulines keuken

Leev x Uit Pauline’s Keuken

Uit Pauline’s Keuken, blog van Pauline Weuring, heeft een samenwerking met het merk Leev. Samen ontwikkelden ze vier bakmixen: carrot cake, banana bread, appel-kaneel cake en chocochip cake. De laatste heb ik gebruikt in mijn rozen tiramisu. Al geef ik daarbij het recept voor brownies bij. Je kunt dit natuurlijk ook gebruiken. Zien ze er niet prachtig uit?  Bovendien bevatten ze geen gekke ingrediënten, zijn ze snel klaar en (iets) gezonder voor de lijn. Welke zou jij wel willen proberen?

Winnen!

Omdat dit de eerste versie is ben ik enorm benieuwd naar wat jullie van de rubriek ‘Eetpost’ vinden. Laat hieronder je reactie achter en wie weet maak jij kans op een heerlijk pakketje Chocoladebikkels! Ik mag namelijk 2 rollen van 10 Chocoladebikkels weggeven. Wat wij leuk vinden is als je ons volgt: volg Chocoladebikkels via Instagram/Facebook en De Zoetekauw (Instagram/Facebook)

De winactie loopt tot en met zaterdag 20 mei. De winnaars krijgt een bericht via de e-mail, dus hou je postvak goed in de gaten! De winnaars hebben bericht ontvangen.

Disclaimer: m.u.v. de Chocoladebikkels zijn alle producten ontvangen. Ik ben niet betaald om dit artikel te schrijven, maar doe het omdat ik het product lekker vind of jullie er kennis mee wil laten maken. De winactie wordt wel gesponsord door Chocoladebikkels. Bevat affiliate links.


***** Hier vind je alle Paasrecepten! *****

Volg me ook op Facebook en Instagram. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

11 Comments

 • Marissa 11 april 2019 at 19:51

  Leuk artikel! Ik ben altijd op zoek naar nieuwe dingen, dus dit maakt het makkelijker 🙂

  Reply
 • Cornelieke 11 april 2019 at 20:01

  Ik vond het heel leuk om te lezen en hoop volgend jaar ook naar die beurs te kunnen gaan. Nu ging dat niet maar via jou zou ik nu toch wat mee kunnen genieten. Natuurlijk wil ik dat graag, ik ga duimen 👍👍

  Reply
 • Kelly 11 april 2019 at 20:30

  Oeeeh dat klinkt allemaal te lekker en zeker die bikkels zou ik graag eens uitproberen 😃

  Reply
 • Nienke 11 april 2019 at 21:09

  Leuk om te lezen! Leuk om een korte samenvatting te lezen over de bakproducten!

  Reply
 • saudalicious 11 april 2019 at 21:37

  Ja leuk Lianne! Ik vind zulke artikelen altijd leuk om even door te kijken en zo te zien wat voor nieuwe gekke of leuke dingen er te koop zijn 🙂

  Reply
 • Lia vos 12 april 2019 at 06:45

  Leuk en fijn al die nieuwe ideeen,zeker zoals ik een grote bakster ben en graag nieuwe dingen uit probeer veel succes he

  Reply
 • Michelle Zwanziger 12 april 2019 at 08:02

  Heel tof, ben altijd in een blog van foodbloggers op zoek naar nieuwe ideeën en ervaringen van bepaalde producten. Erg leuk!

  Reply
 • Mada 12 april 2019 at 23:14

  Wat een toffe artikel, Lianne! Ik probeer regelmatig op de hoogte te blijven van nieuwe producten via bloggers, de maandelijkse tijdschriften van de supermarkten, etc.
  Een fijn weekend toegewenst!
  Groetjes,
  Mada

  Reply
 • Heleen 13 april 2019 at 08:02

  Super leuk deze nieuwe rubriek zeg! Ik volg je weer op insta, leuk dat je er weer bent! Ik heb nu wel erg veel zin in die chocolade bikkels na deze foodpost 😉 Ze gaan er bij ons wel in…

  Reply
 • Nancy 16 april 2019 at 07:00

  Super leuk deze rubriek! Ik zeg hou hem er in. Ben altijd super nieuwschierig naar de nieuwigheidjes. Ben dus ook altijd gelijk op zoek zodra mijn suikerrradar aan gaat hahaha

  Reply
 • Thirza 16 april 2019 at 20:43

  Super leuke en lekkere winactie! Ik doe graag mee, want ik ben dol op chocolade!!!

  Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!