Zonder een toetje is de maaltijd niet klaar toch? Dit luchtige toetje van sinaasappel bavarois met yoghurt en licor43 is een fris dessert na het diner. Het enige wat je moet voorbereiden is de bavarois, maar dat kan je eventueel een dag van tevoren doen. Op de dag van het diner hoef je, je dan geen zorgen te maken over het nagerecht. Dat is dan enkel nog even opbouwen en klaar!

Sinaasappel bavarois met yoghurt en licor43

Voor de mensen die nog geen 18 zijn of geen alcohol willen/mogen nuttigen: sinaasappel marmelade is een perfecte vervanger van de licor43 siroop die bij de yoghurt van de Zuivelhoeve zit. Deze Boer’nyoghurt is lekker romig en vol van smaak en heeft een dikke laag licor43 siroop onderin de ton, wat zorgt voor extra smaak. Het koekje bovenop, maakt het romige toetje wat knapperig. En een blaadje munt in een geheel oranje dessert, maakt het geheel wat kleurrijker.

Ingrediënten sinaasappel bavarois met yoghurt en licor43

sinaasappel bavarois met yoghurt en licor43

Bereiding

Week de gelatine voor minimaal 15 minuten in koud water.

Klop de slagroom stijf met de suiker in een grote kom. Doe een bodem (zo’n 50 ml) sinaasappelsap in een steelpan. Knijp het water uit de gelatineblaadjes. Doe deze in de steelpan. Zet de steelpan op het vuur en laat de gelatine smelten.

Doe voeg de rest van de sinaasappelsap toe aan de slagroom. Meng dit goed door. Voeg daarna, terwijl je roert in het slagroom-sinaasappelsap mengsel, de opgeloste gelatine toe aan dit mengsel.

Zet de kom voor ongeveer 3 uur in de koelkast, zodat de bavarois op kan stijven.

Daarna zet je 5 glazen klaar. Verdeel de bavarois over de glazen.

Neem een kom en doe hierin de yoghurt uit de ton. Dan heb je nog het laagje siroop met licor43 smaak over. Verdeel dit over de glazen. Schep hier een eetlepel yoghurt op. Decoreer met een half koekje, sinaasappel partje en een blaadje munt.

Geniet van je dessert!

sinaasappel bavarois met yoghurt en licor43

Dit artikel is in samenwerking met de Zuivelhoeve.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

2 gedachte over “Sinaasappel bavarois met yoghurt en licor43”
  1. Ik kan in het recept niet terug vinden hoe ik de likeur 43 siroop moet maken. Verder is er in geen velden of wegen Boerenyoghurt met likeur 43 te koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *