Deze luchtige witte chocolademousse met frambozen is een perfect toetje voor op een zonnige dag. De chocolade mousse is lekker luchtig en zonder al te veel opsmuk waardoor die niet als een baksteen op je maag valt.

In de Foodybox Zomer zaten twee hele schattige flesjes van Limone D’oro: een limoncello en een frambocello. De frambocello is het broertje van de limoncello, maar dan met – je raad het nooit – frambozen. Deze likeur heb ik verwerkt in de geleilaag op de chocolademousse. Mocht je geen alcohol willen drinken vervang het dan door een laagje gelei wat je maakt met limonadesiroop. Kies voor het idee dan wel een frambozensmaak. 😉

Witte chocolademousse met frambozen

Zo’n geleilaag maken gaat trouwens nog waanzinnig simpel. Ik had het nog nooit gedaan, maar ik dacht dat ik het wel kon (n.a.v. Pippi Langkous). 🙂 En ik denk dat ik hier geen uitblinker in ben. Het is reuze simpel en maakt je dessert toch ineens stukken aantrekkelijker!

Ingrediënten witte chocolademousse met frambozen

  • 250 ml slagroom (+ 1 theelepel suiker)
  • 200 gram witte chocolade (ik gebruikte een mengsel van half witte chocolade en half deze variant van Tony’s met frambozen en knettersuiker)
  • 1 blaadje gelatine
  • 15 ml water
  • 70 ml frambocello
  • decoratie: frambozen en muntblaadjes
witte chocolademousse met frambozen

Bereiding

Neem alvast vier glazen waar de dadelijk de mousse in gaat serveren.

Mix de slagroom zo goed als stijf met de suiker. Klop dit op tot yoghurtdikte, dus niet helemaal stijf.

Smelt de chocolade. Dit kan au-bain-marie of in de magnetron. Laat het wat afkoelen. Voeg hier een beetje slagroom aan toe en meng het goed door. Voeg daarna de rest van de slagroom ook toe. Doe het in een spuitzak en spuit dit in de glazen. Dit kan ook met een lepel, maar met een spuitzak weet je zeker dat je niet knoeit langs de rand van het glas.

Zet de glazen in de koelkast om op te stijven. Dit duurt ongeveer 4 uur.

Maak daarna de gelei. Week een blaadje gelatine voor 15 minuten in het water. Verwarm het daarna in een pan samen met het water. Roer totdat de gelatine volledig gesmolten is. Doe de frambocello in een kom. Voeg hier de gesmolten gelatine aan toe. Meng door elkaar. Schenk dit daarna op de stijf geworden chocolademousse. Laat dit hard worden. Decoreer daarna met de frambozen en muntblaadjes.

Eet smakelijk!!


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

2 gedachte over “Witte chocolademousse met frambozen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *