Rocky Road IJs, dat klinkt even geweldig! Ook in deze nazomer kan er ijs gegeten worden. Het idee voor deze combinatie ontstond toen ik aan het kijken was op de blog van Willeke, ‘Mammatje van alles’. Haar blog was mij toegewezen voor de foodblogswap van augustus. (Klopt, ik ben te laat met het plaatsen van dit recept). Willeke blogt over haar kinderen, geloof, het huishouden en deelt allerlei recepten.

Rocky Road IJs1

Rocky Road IJs 2
Uit al de recepten op haar blog mocht ik wat leuks uitkiezen. Zelf bakt Willeke heel wat gezonder dan mij. Maar met wat aanpassingen is het een recept waar ik echt van ga watertanden. De Rocky Road Fudge op de blog van Willeke heb ik gebruikt als inspiratiebron voor dit recept. Bovendien wilde ik altijd nog eens proberen of het nu echt kon ijs maken met enkel gecondenseerde melk en slagroom.

Met onderstaande ingrediënten maak je een halve liter ijs.

Ingrediënten Rocky Road ijs

  • 200 gram gecondenseerde melk (helft van het blikje)
  • 250 ml slagroom
  • 3 eetlepels cacao
  • 50 gram chocolade (in stukjes of chips)
  • 50 gram mini marshmallows
  • 50 gram noten

Bereiding

Doe de gecondenseerde melk in een kom. Voeg hierbij de cacao en roer goed door totdat je een egaal mengsel hebt. Meng daarna de stukjes chocolade, mini marshmallows en de noten door het mengsel.

Rocky Road IJs

Doe de slagroom in een kom en klop deze stijf. Check dit door de kom op zijn kop te houden. Komt er niets uit? Dan is de slagroom stijf genoeg. Voeg het chocolade mengsel aan de stijf geklopte slagroom en spatel er voorzichtig doorheen.

Rocky Road IJs3

Neem een grote bak en schep het mengsel hierin. Dek af met een deksel of met plastic folie. Zet de bak in de diepvries. Nu komt het moeilijkste  van het recept: wachten.  Wacht namelijk 4 – 6 uur. Daarna is het ijs geworden en kan je het serveren.

Bon appetit! Nu de hamvraag: ga jij dit ijs maken of laat je het aan je neus voorbij gaan?

Recept geïnspireerd op: Oh! Nuts


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

6 gedachte over “Rocky Road IJs zonder ijsmachine”
    1. Oh heerlijk! Wij aten dit ijs pas i.c.m. vanille ijs en dat is nog lekkerder. Het chocolade-ijs is dan minder heftig en zwaar op de maag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *