Tijd voor weer een nieuw recept. Dit keer met wafels (uit de supermarkt je kunt ze natuurlijk ook zelf maken), karamel en chocolade. Nou dat moet goed komen toch? Het is niet lastig, alleen de ganache over de taartjes gieten kan een kliederboel worden, maar daar heb ik een goede tip voor. Bakken maar! Alhoewel, je hebt helemaal geen oven nodig! 🙂

chocolade karamel wafel gebakjes
Ingrediënten Chocolade karamel wafel gebakjes
 • 1 pak wafels (6 stuks)
 • 250 + 150 ml slagroom
 • 1 el suiker
 • 100 gram dulche de leche of bebogeen
 • 250 gram mascarpone
 • 150 gram pure chocolade
 • nogatine
Bereiding

Meng met een spatel de dulche de leche en de mascarpone door elkaar. Klop 250 ml slagroom stijf met 1 eetlepel suiker. Spatel dit door het karamel-mascarpone mengsel. Laat dit opstijven in de koelkast (ongeveer een half uur).

Leg twee wafels met de korte kant tegen elkaar op een snijplank. Smeer een derde van het karamelmengsel over de wafels. Leg er daarna twee wafels bovenop en smeer weer een derde van het karamelmengsel over de wafels. Leg er daarna de laatste twee wafels op en smeer de bovenkant en eventueel de zijkant in met de rest van het karamelmengsel.

Zet dit in de koelkast om op te stijven. Snijd daarna in 12 stukken. Nu ontstaan er leuke gebakjes, je kunt dit alleen afmaken met wat gesmolten chocolade. Ik heb ervoor gekozen om er een ganache overheen te doen en wat nogatine.

De ganache maak je als volgt: verwarm 150 ml slagroom. Hak de pure chocolade in kleine stukjes en doe dit bij de warme slagroom. Roer nu totdat alle chocolade is gesmolten. Dan heb je een dikkere chocoladesaus. Giet dit over de gebakjes. Als het wat harder is geworden strooi je er wat nogatine overheen. Laat daarna uitharden.

chocolade karamel wafel gebakjes

Tip: als je de ganache over de taartjes gaat gieten is het handig om gebruik te maken van: een bakplaat, bakpapier en een rooster. Leg het bakpapier op de bakplaat en zet leg het rooster op de randen van de bakplaat. Zet de gebakjes op het rooster en giet de chocolade erover. De resterende chocolade glijd er vanzelf af. Door het bakpapier heb je geen rommel. Het restant kan je gebruiken voor heerlijke chocoladetruffels.

chocolade karamel wafel gebakjes

Veel bak plezier! Ik ben benieuwd of jij ook aan de slag gaat met deze gebakjes, laat je mij dat dan weten? Dat vind ik heel tof!


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

4 gedachte over “Chocolade karamel wafel gebakjes”
 1. Geprobeerd hoor! Caramel moest ik ivm tijdgebrek improviseren(en er was geen Bebogeen in de winkel) caramel gemaakt door eerst wat boter te smelten met bruine suiker en daarbij t blikje gecondenseerde melk. Aan de kook gebracht en goed gelukt(voor n hobbyist als ik?)
  Alleen was mn eerste caramel met mascarpone mislukt… waarschijnlijk was de caramel nog te warm… poging twee is wel gelukt??
  Al met al leuk om te maken. En hopelijk is het lekker. Dat gaan we vanavond proeven tijdens n gezellige ladys night??
  Bedankt voor de leuke recepten! Groetjes Bianca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *