Chocoladetruffels, ik vind ze heerlijk! Gewoon simpel, zonder al te veel opsmuk, maar met een lekkere chocoladesmaak. Deze maakte ik voor bij het toetje, je kunt ze natuurlijk ook serveren bij de koffie of bij een high tea.

Let wel op dat je niet te veel cacaopoeder om de truffels heen doet, maar dat je een beetje afklopt. Anders krijg je net als ik het volgende commentaar: ‘Nee, ik hoef geen truffel meer, ik krijg allemaal dat poeder in mijn mond’. 

Truffels met pure chocolade hebben de beste smaak, ga dus voor echte pure chocolade!

how to truffels chocolade

Ook het receptje is weer niet al te lastig, net zoals deze ijstaart, ook lekker & simpel! Dat is wat ik leuk vind. Wel moet je een dag van te voren beginnen, dan kan de crème hard worden.

Ingredienten (30 stuks)

 • 250 ml slagroom
 • 300 gram chocolade
 • 40 gram boter
 • cacao

Bereiding

Allereerst doe de chocolade, boter en slagroom in glazen bak en smelt dit au-bain-marie tot één geheel. Au-bain-marie betekend dat je het verwarmt in een glazen bak die bovenop een pannetje met water staat. Dit pannetje zet je op het fornuis en je zorgt ervoor dat het water warm is en blijft. Let op! Het water mag de glazen kom niet raken.

Daarom is het zo belangrijk om een dag eerder te beginnen, want de volgende stap is om de crème een nacht in de koelkast te zetten. Dan wordt de crème hard en kan je er daarna mooie balletjes van maken. Alhoewel… Het balletjes draaien gaat niet zo gemakkelijk. Beter is het om het bijvoorbeeld met een meloenboor of met een lepel te doen en dan met je vingers en een beetje een balletje uit vormen. Van echt draaien tussen je handen, wordt de crème erg zacht en dat wordt een enorme kliederboel.

De volgende dag maak je van het mengsel balletjes. Het geeft niet als ze niet helemaal perfect zijn. Het is toch home-made? Dat mag gezien worden hoor! Deze balletjes wentel je door de cacao. Zet daarna nog even in de koelkast om weer hard te worden.

Het is ook leuk om de truffels in mini-cupcake vormpjes te doen. Zo worden je handen niet vies bij het oppakken en het staat gewoon enorm leuk!

chocoladetruffels

Eet smakelijk! Ga jij deze chocoladetruffels ook maken?


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

11 gedachte over “Chocoladetruffels”
  1. Ja, ze zijn heerlijk! Nou, je kunt nog meedoen tot eind van deze maand. Kijk even op de blog van Samen Bourgondisch.

 1. Hoi Lianne,

  De bonbons van jouw recept waren lekker. Ik had wrs niet zulke ‘vieze’ handen dan jij, omdat ik de balletjes met een koffieschepje heb gemaakt. Het koffieschepje vol bonbon, tikte ik leeg in een tupperware schaaltje waar cacao in lag. daar rolde ik het balletje doorheen.

  Wilde de bonbon er niet uit, dan wipte ik het eruit met een lepeltje.

  Misschien heb jij hier ook wat aan, daarom mail ik het maar even door.

  Hartelijke groeten,
  Anneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *