Begin 2019 ging ik voor het eerst naar de Horecava. Een enorm grote beurs met allerlei bedrijven die ‘iets’ met voedsel doen. Dit is van verpakkingsmateriaal tot koelingen en van begin- tot eindproduct. Ik kwam tijd te kort om alles goed te bekijken, maar de stands die ik het leukst vond heb ik denk ik wel gezien.

Erg leuk vond ik de eetbare rozen. Willianne van Incredible Roses vertelde vol passie over haar bedrijf. De rozen zijn speciaal gekweekt en geselecteerd, zodat ze lekker en eetbaar zijn. De rozen die te koop zijn bij Incredible Roses zijn niet alleen mooi, maar hebben ook ieder een eigen en verrassende smaak. Geweldig om hiermee je bruidtaart te decoreren!

rozen tiramisu met brownie

Naast verse rozen worden er ook gedroogde rozenblaadjes verkocht, deze zijn lekker door een salade of yoghurt. Wat ook heerlijk is, is de rozenchutney (gemaakt van rozenwater en gedroogde rozen). Toen ik deze probeerde op de Horecava wist ik zeker dat ik iets met deze producten wilde gaan maken. Na wat mailcontact met Willianne hadden we een lekker recept (voor Valentijn/Moederdag) bedacht: een rozen tiramisu. Met een heerlijke brownie eronder en overgoten met pure chocolade ganache een geweldig lekker taartje! Rozen en chocolade: daar houdt iedereen van toch? 😉

Ingredienten Rozen tiramisu met brownie
 • 250 gram mascarpone
 • 100 gram witte basterdsuiker
 • 250 + 200 ml slagroom
 • 1 eetlepel suiker
 • 30 lange vingers (1 pak)
 • 200 ml melk
 • 2 eetlepels rozenchutney
 • gedroogde rozenblaadjes
 • 1 recept voor brownie
 • 3 eetlepels chocoladepasta
 • 230 gram pure chocolade
 • decoratie: verse, eetbare rozen
 • decoratie: hartjes strooisel
Bereiding

Neem een cakeblik (25 cm) en bekleed die met plasticfolie. Zo komt de tiramisu er gemakkelijk uit. Zorg ervoor dat er nog wat plasticfolie over de rand van het cakeblik hangt.

Maak de rozen tiramisu door de mascarpone met de witte basterdsuiker te mixen. Mix in een andere kom 250 ml slagroom stijf met 1 eetlepel suiker. Voeg de mascarpone en de slagroom bij elkaar. Spatel dit totdat er een egaal mengsel ontstaat. Voeg hier de rozenchutney aan toe.

Verdeel 1/4 van het mascarponemengsel over de bodem van het cakeblik. Doop de lange vingers in de melk en leg deze over het mengsel. Verdeel hier wat gedroogde rozenblaadjes over. Herhaal dit nog twee keer (er zijn dan 3 lagen met lange vingers) en sluit af met het restant van het mascarponemengsel. Doe het plasticfolie erover en druk zachtjes aan. Laat dit ongeveer 3 uur opstijven in de koelkast.

Bak de brownie volgens recept en laat helemaal afkoelen. Neem een vorm waar de onderkant van het cakeblik op past.

Als de brownie is afgekoeld en de tiramisu stevig geworden is, gaan we stapelen. Snijd de brownie eventueel op maat van de onderkant (grootste afmetingen) van de tiramisu. Smeer de bovenkant in met chocoladepasta. Draai het cakeblik met de tiramisu om op de brownie. Smeer de zijkanten strak, zodat het in elkaar overloopt.

Maak de ganache door 200 ml slagroom met de twee-derde van de chocolade (totaal 230 gram) te verwarmen. Verwarm totdat alles is gesmolten. Voeg dan de rest erdoor en roer totdat alle chocolade is gesmolten.

rozen tiramisu met brownie

Zet de brownie op een rooster en giet de ganache erover. Decoreer met verse rozen en strooisels.

Geniet ervan! Laat je ook weten of je hem wil gaan maken of gemaakt heb?

Disclaimer: De producten heb ik ontvangen van Incredible Roses en zijn te koop in de webshop


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

5 gedachte over “Rozen tiramisu met brownie”
 1. Ha Lianne, wat een prachtige tiramisu is het geworden! En gaaf dat je het recept deelt, ik ga m zeker proberen te maken! Bedankt dat je onze rozen hebt gebruikt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *