Afgelopen zomer is het prachtig weer geweest en ook voor het weekend geven ze warme temperaturen aan, dus een recept voor dropijs dat kan nog wel. IJs vind ik trouwens altijd lekker of het nu warm of koud is. Wat is jouw favoriete ijsje?

Weten jullie nog dat ik het recept voor dropkoekjes met jullie deelde? Dat recept vind je hier. Vandaag deel ik een recept voor dropijs. Super simpel, maar wel erg lekker, vooral met de dropsiroop!

dropijs

Ingrediënten dropijs

  • half blikje (200 gram) gecondenseerde melk
  • 2 (grote) eetlepels dropstroop
  • 500 ml slagroom
  • ter decoratie: grof droppoeder en dropsiroop

Bereiding

Het dropijs is enorm simpel, het lastigste is dat je best nog even moet wachten voordat het echt ijs geworden is. Dus een portie geduld kan je best wel gebruiken. Ach ja, dan doe je andere leuke dingen toch?

Klop de slagroom stijf met behulp van een mixer. Doe de gecondenseerde melk in een kom. Voeg hierbij wat van de dropsiroop. Doe dit vooral op gevoel, want de ene zal wat meer willen en de ander wat minder. Ik heb twee eetlepels gebruikt, maar ik ben dan ook dol op drop!

Spatel de slagroom door de gecondenseerde melk en zorg ervoor dat er een egaal mengsel ontstaat. Doe dit mengsel in een bak. Zet deze bak voor minimaal 4 uur in de diepvries. Daarna heb je heerlijk dropijs! Decoreer dit met grof droppoeder en dropsiroop.

dropijs

Oh ja, het droppoeder en dropsiroop heb ik gewonnen, leuk he! 😉 En kan je kopen bij DDansk.nl


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

2 gedachte over “Dropijs”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *