Een ‘ouder’ recept in een nieuw jasje, want ik presenteer jullie: ‘Banoffee Bladerdeeg’. De heerlijke banoffee pie in een bakje van bladerdeeg. Simpel om te maken, maar met een groots resultaat! Iedereen zal dit heerlijke taartje kunnen waarderen. Bovendien het is in eenpersoons formaat, dus je hoeft niet te delen. Komt dat even mooi uit.

Een ander heerlijk recept dat ik maakte met deze combinatie is de banaan karamel kwarktaart. Ik maakte die niet met dulche de leche, maar met karamelpudding. Ideaal als je geen zin hebt om dulche de leche te maken. Maar voor wie dat klusje niet erg vind, hier komt het recept!

Het recept loopt door, ook tussen de foto’s.

banoffee bladerdeeg

Ingrediënten Banoffee Bladerdeeg

4 stuks

Bakje

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 eetlepel gesmolten boter
  • 2 eetlepels suiker

Vulling

  • 1 – 2 bananen
  • 4 eetlepels dulche de leche
  • 250 ml slagroom (+ 2 el suiker)
  • 50 gram pure chocolade
  • karamelsaus

Bereiding

Maak eerst de bakjes van bladerdeeg. Verwarm hiervoor de oven voor op 175 graden. Neem een cupcake bakblik en zet dit op zijn kop. Vet vier ‘bolletjes’ in met boter. Hierop ‘bak’ je de bladerdeeg bakjes.

Smeer 1 kant van het bladerdeeg in met boter en bestrooi dit rijkelijk met suiker. Leg dit over een ‘bol’ heen van het cupcake bakblik. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is tussen de verschillende bladerdeeg bakjes.

Zet dit voor 20 minuten in de oven totdat de bakjes goudbruin zijn geworden. Haal daarna de bakjes ervan af en laat ze afkoelen.

Verdeel daarna een grote eetlepel dulche de leche per bladerdeeg bakje. Smeer voorzichtig uit, want het bladerdeeg is breekbaar.

banoffee bladerdeeg

Snijd daarna de bananen in stukjes en leg wat stukjes banaan in de bladerdeeg bakjes.

banoffee bladerdeeg

Klop daarna de slagroom met de suiker tot een lobbige massa. Verdeel de slagroom over de bakjes. Verdeel er met een lepeltje wat karamelsaus overheen. Rasp er wat pure chocolade over en leg een plakje banaan bovenop ter decoratie.

banoffee bladerdeeg

Zijn ze niet prachtig? In deze banoffee bladerdeeg taartjes wil je bijten? Snel maken dus! 🙂


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

6 gedachte over “Banoffee Bladerdeeg”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *