De combinatie banaan en karamel is best geliefd. Tijdens verjaardagen is een taart met deze ingrediënten vaak snel op. Al eerder maakte ik een taart met deze smaakcombinatie: de banoffee pie.

Vandaag deel ik een kwarktaart met banaan en karamel met jullie, eigenlijk nog sneller en gemakkelijker dan de banoffee pie. De karamel heb ik niet zelf gemaakt, ook niet met dulche de leche, maar dat is een zakje kloppudding van Dr. Oetker. Door hier minder melk aan toe te voegen, blijft de pudding stevig en dient hij als vulling voor een overheerlijke taart.

Als bodem heb ik gekozen voor bastognekoeken. Dat is veruit mijn favoriet, maar heb je
een ander lievelingskoekje, ik zou zeggen: probeer het eens. Je kunt ook gaan voor Maria kaakjes, als je bang bent dat de taart anders te zoet wordt.

Banaan karamel kwarktaart1

Maar nu: eerst het recept!

Ingrediënten

Bodem

  • 250 gram bastognekoeken
  • 125 gram boter

Karamel pudding

  • 1 zakje kloppudding karamel (Dr. Oetker)
  • 350 ml melk
  • 2 bananen

Kwarkmengsel

  • 500 gram kwark
  • 250 gram slagroom
  • 50 gram suiker
  • 1 scheutje vanille aroma
  • 1 theelepel kaneel
  • 9 blaadjes gelatine
  • 150 ml melk

Decoratie

  • 1 banaan
  • karamelsaus

Bereiding

Maak als eerste de bodem. Bekleed een springvorm van 24 à 26 cm met bakpapier. Verkruimel de koekjes met een hakmolen of met de deegroller. Doe de kruimels in een kom. Smelt de boter en voeg deze toe aan de koekkruimels. Meng de gesmolten boter en de kruimels door elkaar. Verdeel dit daarna over de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de achterkant van een lepel. Laat daarna ongeveer een kwartier uitharden in de koelkast.

Leg de blaadjes gelatine in een bakje met koud water. Dit heb je straks nodig bij het kwarkmengsel.

Daarna maken we de karamelpudding. Doe hiervoor de melk in een kom en voeg hier het gehele pakje aan toe. Mix daarna ongeveer 2 minuten goed door totdat het een egaal mengsel wordt. Als de bodem hard geworden is kan de de karamelpudding over de bodem verdelen.

Snijd daarna 2 bananen in plakjes, de derde is voor de decoratie, en verdeel deze over de karamelpudding.

Voor de kwarkvulling doe je de kwark in een kom, met wat kaneel en vanille extract (naar smaak). Klop dit goed door elkaar. Mix de slagroom stijf met de suiker en schep hem daarna bij het kwarkmengsel. Doe de melk (150 ml) in een steelpannetje en verwarm de melk. Knijp de blaadjes uit en leg deze in de melk. Roer totdat de gelatine is opgenomen in de melk. Voeg daarna de gelatine toe aan het kwarkmengsel. Doe dit tijdens het mixen, zodat de kans op klontjes wordt verkleint. Giet het kwarkmengsel daarna in de springvorm, over de banaanplakjes. Laat 3 uur opstijven in de koelkast.

Voordat je de taart serveert maak je hem af met banaanplakjes en wat karamelsaus. Daarna kan het smullen beginnen. 😉

Banaan karamel kwarktaart

Houd jij van de combinatie: banaan en karamel?

 


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

4 gedachte over “Banaan karamel kwarktaart”
  1. Ziet er lekker uit! Vraagje welke smaak kwark heeft u toegevoegd of gewoon naturel kwark? Ik wil ‘m zondag voor een verjaardag proberen

    1. Ha Ida, ik heb gewone kwark gebruikt. Je zou eventueel ook kwark met banaansmaak kunnen proberen, maar dat heb ik zelf niet getest. Veel bak plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *