Barbecueën vind ik altijd gezellig. Fijn met elkaar wat eten en drinken, de bbq-master die de stukken vlees bereid en alle andere gerechten die gereed zijn gemaakt voor de barbecue. Meestal halen we de barbecue uit de schuur als het zomer is, maar met de lente kan het op zonnige dagen ook zeker. Als je een beschutte tuin hebt, dan zet je jouw barbecue klaar in de winter.

Als zoetekauw heb ik voor jullie geen recept met vlees, een salade of een vegetarisch hapje. Ik ga voor een heerlijk dessert. Lekker zoet, maar toch fruitig en licht. Perfect voor na het barbecueën. Het is ook fijn om dit voor een grote groep te maken, omdat het niet veel werk is. Daarnaast ben je met een paar ingrediënten al klaar voor dit heerlijke toetje! Wat dan handig is, is de Big Green Egg XL. Handig als je met heel de familie of vriendengroep aan het barbecueën slaat.

bbq donut met ijs

Persoonlijk ben ik niet dol op die sponzige donuts, ik hou juist van een lekker krokante buitenkant. Door de donuts op de barbecue te leggen, krijgen ze een gegrilde buitenkant. Dat is heerlijk! Een tip: als je geen barbecue (Green Egg) hebt, kan je ook je tosti-ijzer gebruiken, om de donuts te grillen.

Ik gebruik aardbeienijs en –saus voor dit gerecht, maar dit kan je ook vervangen door ander ijs en saus. Kies wat je lekker vindt, of laat iedereen zijn eigen BBQ donut met ijs maken. Grill de donuts en zet op een tafel verschillende soorten ijs, sauzen en andere toppings klaar. Zodra de donuts van de barbecue komen, kunnen de gasten hun eigen donut sandwich in elkaar zetten.

bbq donut met ijs

Doordat je het ook zelf kan doen, is het ook enorm leuk voor kinderen. Hoe heerlijk is het om zelf je BBQ donut met ijs sandwich te versieren en daarna op te eten. Ik zou er helemaal blij van worden!

Ingrediënten

Bereiding

Klop de slagroom stijf met de suiker. Bewaar dit voor straks.

bbq donut met ijs

Snijd de donuts door de midden. Grill de donuts (met de buitenkant) op de barbecue. Schep een bol ijs op de ene helft van de donut. Doe hier een klodder slagroom op en giet er wat aardbeiensaus overheen.

Sluit af met de andere helft van de donut en je BBQ donut met ijs is klaar!

bbq donut met ijs

Andere tips voor toppings: karamelsaus, chocoladesaus, diverse soorten ijs, hagelslag, fruit, snoepjes (zoals spekken en smarties).

Disclaimer: dit artikel is gesponsord. Meer informatie, zie mijn disclaimer.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

4 gedachte over “BBQ Donuts met ijs”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *