Advocaattaart met chocolade

Advocaatje leef je nog iee-ja-dee-ja. Ja hoor, hier is een heerlijke advocaattaart met een chocolade cakebodem en bovenop is het lekker uitbundig gedecoreerd met heerlijke paaseieren in allerlei kleuren en maten. De advocaat kan je natuurlijk zelf maken, dat is het allerlekkerst, maar bij een lokale winkel verkopen ze vaak ook heerlijke advocaat!

Advocaat en chocolade is een perfecte combi, zoals je al zag bij de brownies met bokkepootjes. Maar eigenlijk is het overal lekker bij: check deze cake namelijk ook eens.

advocaattaart met chocolade

advocaattaart met chocolade

Advocaattaart met chocolade

Bodem

  • 100 gram boter
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 80 gram zelfrijzend bakmeel
  • 20 gram cacao
  • 50 gram chocolade

Vulling

  • 400 gram roomkaas
  • 250 gram advocaat
  • 350 gram witte chocolade
  • decoratie: diverse paaseieren
Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter.

Doe de boter en de suiker in een kom en mix dit door elkaar. Voeg hier de eieren één voor één aan toe. Mix telkens goed door. Voeg daarna het zelfrijzende bakmeel toe en mix tot een egaal beslag.

Hak de chocolade in stukken en spatel dit door het beslag. Verdeel het beslag over de bodem van de springvorm en bak in 30 – 45 minuten gaar.  Laat daarna volledig afkoelen voordat je de vulling erop doet.

De vulling maak je door de roomkaas los te kloppen samen met de advocaat. Meng dit goed door elkaar. Smelt de chocolade (au-bain-marie of in de magnetron). Meng dit in delen door het advocaat-roomkaasmengsel. Meng daarna alles nog goed door elkaar. Verdeel dit over de cakebodem. Laat daarna 1 uur opstijven.

advocaattaart met chocolade

Decoreer daarna met allerlei lekker paas snoepgoed, zoals paaseitjes, hazen, etc. Het grote paasei [Eggspressions – Libeert] en de gespikkelde eitjes [Australian Chocolate] heb ik ontvangen en die waren erg lekker!

In deze post komen producten voor die ik ontvangen heb, maar dat verandert niets aan mijn smaak hoor. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.


***** Hier vind je alle Sinterklaas recepten! *****

Volg me ook op Facebook en Instagram. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

6 Comments

  • etenmetroos2015 27 maart 2018 at 10:07

    Leuk! Ik ben eigenlijk helemaal niet zo bekend met advocaat, zou niet zo goed weten waar het naar smaakt.. Gele room met alcohol haha? 🙂 Misschien toch maar eens proeven, je taart ziet er super vrolijk uit! 🙂

    Reply
    • Lianne 9 april 2018 at 15:37

      Zoiets inderdaad, zeker een keertje zelf maken, is erg leuk om te doen!

      Reply
  • ohladybake 27 maart 2018 at 11:13

    ziet er fantastisch lekker uit en zeker het proberen waard!
    en advocaat is gewoon zo lekker….

    Reply
    • Lianne 9 april 2018 at 15:36

      Ja, deze taart is echt heerlijk!

      Reply
  • Liduin Mesken 27 maart 2018 at 12:25

    Voor welke maat springvorm is deze taart?

    Reply
    • Lianne 27 maart 2018 at 12:54

      Hoi Liduin, mijn springvorm is 24 cm. Groet, Lianne

      Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!