Een tijdje geleden vroeg ik op Facebook of mensen nog wat misten op mijn blog. Toen gaf Marjet aan dat ze een bokkepootjescake wel een leuk idee vond. Zoals jullie weten op mijn blog staat het recept van heerlijke bokkepootjes brownies of een bokkepootjestaart. Maar een cake met dit koekje had ik nog niet eerder gemaakt dus ik vond het leuk om dit een keer uit te proberen. Het is goed uitgepakt en de cake was door mijn testpanel goedgekeurd, dus daarom deel ik met jullie vandaag het recept.

Deze cake wordt natuurlijk extra lekker als je er ook advocaat in doet, zelfgemaakte natuurlijk! Het recept daarvan vind je ook op mijn blog.

bokkepootjescake met advocaat

Ingrediënten bokkepootjescake met advocaat

Cake

 • 200 gram boter
 • 200 gram suiker
 • 4 eieren
 • 200 gram zelfrijzend bakmeel
 • 100 gram bokkepootjes (eventueel homemade, met dit recept)
 • 20 gram advocaat

Topping

 • 100 gram advocaat
 • 50 gram bokkepootjes
 • chocoladeschaafsel
Bereiding

Begin met het voorverwarmen van de oven op 175 graden. Vet een cakeblik in met boter en bedek met bakpapier.

Mix de zachte boter en de suiker romig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Wacht tot het vorige ei is opgenomen, voordat je het volgende toevoegt. Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel bij het mengsel en mix tot een egaal cakebeslag.

Hak de bokkenpootjes in stukjes en spatel deze door het beslag. Voeg ook de advocaat toe en spatel deze ook door het beslag. Spatel totdat je een egaal mengsel hebt. Zet dan in de oven voor ongeveer 60 minuten. Laat de cake afkoelen.

Decoreer de cake daarna met de advocaat. Hak de bokkenpootjes in stukjes en verdeel deze over de advocaat. Schaaf met behulp van een mesje of rasp wat chocolade boven de cake al finishing touch.

Beste tipgever, bedankt voor tip voor deze heerlijke cake! Ik hoop dat jij hem net zo lekker vind als ik.

bokkepootjescake met advocaat


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

35 gedachte over “Bokkepootjescake met advocaat”
 1. Mmmmmmm, lekker! Deze cake zal dan ook een lekkere “bite” hebben. Ik onthoud het recept, misschien ga ik hem een keer maken om manlief te verrassen. Hou is dol op bokkepootjes (en ik hou wel van advocaat! 😉

  1. Of je het echt moet willen is natuurlijk de vraag, want juist de advocaat maakt het zo lekker. 😉 Wat mij lekker lijkt is de advocaat die door de cake gaat vervangen door vanillevla en de advocaat bovenop zou ik vervangen door chocoladepasta. Vanillevla is daar namelijk denk ik te dun voor. Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt en dat je een heerlijke cake gaat maken.
   Veel bak plezier! Groetjes, Lianne

 2. Mmm, ziet er lekker uit! Ik ga hem maken in een taartvorm denk ik. Kan dit in een 26 cm doorsnee vorm?
  Groetjes Heleen

  1. Dankje! Ja, dat kan maar dat zou ik wel 1,5x het recept doen. Dus in plaats van 200 gram, 300 gram. Zo wordt je taart wat hoger en kan je er met nog meer mensen van genieten.

 3. Heb hem dit weekend gemaakt. Vond de bokkenpootjes wel een lekkere aanvulling,(enigzins knapperig/bros) maar vind dat je de smaak van de advokaat in de cake niet teruugvindt. Jammer

 4. de cake met bokkenpootjes heb ik gemaakt en heel erg lekker maar nu heb ik een vraag kan ik in plaats van de bokkenpootjes paaseieren in de cake doen ?

 5. ik heb cup cake gemaakt van paaseieren en advocaat en versiert met boter crème had ik in een folder van de aldi gezien en dat was ook lekker eindelijk kun de bijna alles in een cake doen

  1. In een cakedoos in de koelkast of op een koele plaats. Er zit geen fruit in, dus het hoeft niet per se in de koelkast, maar bij warmer weer wel aan te bevelen. Groet, Lianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *