Paaseieren: je ziet ze in allerlei kleuren en smaken. Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik een puur paasei, zonder vulling het aller-aller-allerlekkerste vindt, maar dat terzijde.

Hema bracht dit jaar drie nieuwe smaken op de markt: een melk chocolade paasei met tompouce-smaak. De ene helft geel, de andere helft van de vulling was rood. Dit was niet mijn favoriet. Nummer twee een verrukkelijk puur paasei gevuld met koffiecrunch. Lekker! Hoewel ik bijna nooit koffie drink, was dit sowieso mijn favoriet. De vrolijkste van het stel is het discodip melk chocolade paasei. Gevuld met een romige vanillevulling en discodip. Ik maakte hiermee een heerlijke fudge.

Een vrolijke fudge met als basis witte chocolade gevuld met discodip paaseieren en nog wat extra discodip. Wil je deze fudge nu maken, maar zijn de paaseieren niet meer verkrijgbaar, kies er dan voor om de fudge op te vullen met merengue, koekjes, jouw favoriete chocolade, Smarties of hou het simpel en voeg alleen de discodip toe.

Andere fudge varianten die ik gemaakt heb: de karamel chocolade fudge, ROLO fudge, witte chocolade fudge of de fudge brownie taart.

discodip paasei fudge

Ingrediënten Discodip Paasei Fudge
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 340 gram witte chocolade
  • 30 gram boter
  • 80 gram discodip paaseieren
  • 50 gram discodip
Bereiding

Neem een bakblik (20 x 20 cm) en doe hier bakpapier in.

Doe de chocolade en de gecondenseerde melk in een kom en smelt dit au-bain-marie of in de magnetron.

Als de chocolade helemaal gesmolten, voeg dan de discodip toe en doe het mengsel in het bakblik. Verdeel dit gelijkmatig en verdeel daarna de paaseieren over de bovenkant van de fudge. Snijd sommige paaseieren door de midden zodat de binnenkant zichtbaar is. Zet het bakblik daarna in de koelkast. Wacht totdat de fudge hard is geworden.

Zodra de fudge hard is geworden, snijd hem dan in blokjes en geniet van je kleurrijke creatie!

discodip paasei fudge


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

2 gedachte over “Discodip Paasei Fudge”
  1. Leuk recept, ga ik gebruiken als (nieuw!) onderdeeltje voor de familie-High Tea op 2e Paasdag!
    Er zitten nogal wat zoetekauwen in die familie van mij ?❗Zal zeker in de smaak vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *