Stroopwafels – ik hou ervan! Ik vind het helemaal geen verkeerd idee van Dr. Oetker dat ze een no bake taart op de markt brachten met deze heerlijke smaak. Niet alleen stroopwafel, maar ook chocolade en appel-room. Om te laten zien dat ik dol ben op stroopwafel: zie deze verrukkelijke cake of deze waanzinnig lekkere ijsjes! En trouwens gewoon een losse stroopwafel is ook erg smakelijk, helemaal als die wat gesmolten is. ♥

Maar terug naar die taart. Die komt dus uit een pakje en dat kan niet iedereen waarderen. Dat snap ik. Daarom zet ik ook heel erg veel recepten online zonder dat er ook maar een pakkie of een zakkie aan te pas komt.  Ik vind het leuk om te laten zien, dat je met een ‘simpele’ taart uit een pakje een enorm leuke taart kan maken met wat simpele toevoegingen. Een extra toefje slagroom maakt een taart al gelijk een stuk aantrekkelijker. Kijk bijvoorbeeld de no bake chocoladetaart van Joke – komt ook uit een pakje van Dr. Oetker -, maar ziet er heel wat lekkerder uit door de toefjes slagroom en het fruit.

Kortom, probeer de volgende keer als je een pakje of zakje gebruikt eens een extra toevoeging te doen, zodat de taart niet alleen lekkerder wordt, maar ook aantrekkelijker.

stroopwafeltaart

stroopwafeltaart

Ingrediënten stroopwafeltaart
 • 1 pakje Dr. Oetker no bake stroopwafeltaart
 • 60 gram boter
 • 350 ml melk
 • 50 ml water
 • 250 gram slagroom
 • 1 zakje mini stroopwafels

Topping

 • 250 gram slagroom
 • 2 el suiker
 • 4 el karamelsaus
 • stroopwafels (in stukjes)
Bereiding

Neem een springvorm (20 cm) en bekleed de bodem met bakpapier.

Zet de mini stroopwafels tegen de zijkant van de springvorm aan. Smelt de boter en de de mix voor de bodem er doorheen. Roer dit goed door elkaar en verdeel over de bodem van de springvorm. Zet dit 10 – 15 minuten in de koelkast om hard te worden.

Doe de melk, het water en de slagroom in een kom en roer dit door elkaar. Voeg daarna de taartmix toe en mix dit 1 minuut op de laagste stand en daarna 2 minuten op de hoogste stand goed door. Verdeel dit over de bodem van de taart. Zet daarna 2,5 uur in de koelkast.

Klop daarna de slagroom met de suiker stijf. Mix hier daarna kort 2 grote eetlepels karamel doorheen en een klein handje stroopwafelstukjes. Verdeel de karamelslagroom over de taart. Verdeel hier nog een handje stroopwafelstukjes overheen. Sluit af met wat karamelsaus voor een heerlijke karamel stroopwafeltaart!

stroopwafeltaart

Het pakje heb ik gekregen, maar dat verandert niets aan mijn smaak of mening. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

2 gedachte over “Stroopwafeltaart”
 1. Heerlijk! Ik wil als mijn man in mei jarig is een taart zelf maken! En een paar dagen later is mijn zoon jarig. Jeroen is dol op stroopwafels, dus deze kan ik voor hem maken. en uit een pakkie vind ik juist heel handig, dan kan het (bijna) niet mislukken bij mij! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *