Pindakaas-chocolade brokken

Het lijkt op fudgebrokken, maar dat is het niet. Het is echt vaste chocolade, met een vleugje pindakaas. Het klinkt je misschien in de oren als een gekke combinatie, maar het smaakt super goed. Ik vond dit recept in het boek: Lekker Zoet, helaas is dit boek alleen nog maar tweedehands verkrijgbaar. Zeker helaas, want er staan geweldig lekkere recepten in.

Pindakaas chocolade brokken

Dit recept voor pindakaas-chocolade brokken is gemakkelijk te maken, zonder al te veel ingrediënten. Leuk om uit te delen tijdens een verjaardag, maar je kunt het natuurlijk ook net als de fudge weggeven! 🙂

Ingrediënten (72 pindakaas-chocolade brokken)

Witte en pure chocolade en pindakaas

Alles wat je hierboven ziet heb je nodig, dus dat is niet veel. De precieze ingrediënten zijn:

 • 400 gram pure chocolade
 • 360 gram witte chocolade
 • 140 gram pindakaas (zonder nootjes)

Bereiding

Smelt de witte chocolade in een pannetje of in de magnetron. Als je de magnetron gebruikt doe dan 3x 20 seconden anders verbrand de chocolade en ook als je het in een pannetje laat smelten blijf dan goed roeren.

Voeg bij de witte chocolade de pindakaas en meng goed door. Smelt ook de pure chocolade.

how to pindakaas chocoalde brokken

Hierboven zie je hoe je het marmereffect maakt. Helaas ben ik zelf vergeten daarvan foto’s te maken, maar in het bakboek waren deze ook te vinden.

Bekleed daarna een bakblik van 25 x 25 met bakpapier. Laat afwisselend lepels met het witte chocolademengsel en de pure chocolade in de vorm vallen. Schud voorzichtig om een gelijkmatige bovenkant te krijgen. Haal er een paar keer van voren naar achteren een satéprikker doorheen om een marmereffect te creëren. Laat het mengsel ongeveer 2 uur afkoelen en uitharden in de koelkast. Snijd daarna in kleine blokjes.

Pindakaas chocolade brokken 1

Lijkt het je wat de combinatie chocolade en pindakaas? Ik zou het gewoon proberen en desnoods maak je de helft van het recept. En lust je het echt niet? Dan geef je het weg aan je buurvrouw!


***** Hier vind je alle Paasrecepten! *****

Volg me ook op Facebook en Instagram. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

2 Comments

 • Mariska 19 april 2016 at 08:13

  dat marmer effect is ook zo gaaf gedaan! Ze lijken me zoooo lekker.

  Reply
  • Lianne 19 april 2016 at 21:47

   Ja, gaaf he! Dankjewel! Ja, ze smaken prima! 🙂

   Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!