De combinatie banaan, pindakaas en chocolade vind ik heerlijk. Ik denk dat er onder jullie ook een heel aantal mensen zijn die denken: bleegh, liever niet. Kan natuurlijk, maar ik zou dit toch echt een keertje proberen. Zelf vind ik het echt een leuk hapje om mee langs te gaan tijdens een kinderverjaardag. Want er zijn best wat kinderen die de wraps met sla en ham, kip of zalm liever overslaan. Dan is dit een leuk alternatief.

Als basis heb ik voor dit recept een wrap gebruikt, maar het is natuurlijk ook superleuk met een pannenkoek. Nog kindvriendelijker, nog zoeter en misschien wel nog lekkerder. Je kunt hiervoor kant en klaar pannenkoeken kopen bij de winkel, maar beter maak je ze natuurlijk even zelf.

banaan pindakaas chocolade sushi

banaan pindakaas chocolade sushi

Wat heb je nodig? De ingrediënten voor 4 zoete wraps staan hieronder.

Ingrediënten banaan pindakaas chocolade sushi

  • 4 wraps (naturel)
  • 4 bananen
  • 100 gram pindakaas (met of zonder nootjes)
  • 100 gram chocolade
  • nougatine ter decoratie
  • chocoladedruppels ter decoratie

PS. Nougatine kan je ook zelf maken: zie hier het recept van Mariëtte.

Bereiding

Doe de wraps één voor één 10 – 20 seconden in de magnetron als je die hebt. Dit werkt wat gemakkelijker met het smeren en het rollen van de wrap. Heb je geen oven, leg ze dan ruim van tevoren op het aanrecht of op een warme plaats.

Smeer de wraps in met pindakaas en leg een banaan op de wrap. Rol de wrap daarna op. Leg daarna even in de koelkast, zodat de wrap lekker stevig is. Dit hoeft maar een minuut of 10.

Smelt daarna de chocolade en verdeel deze met een spuitzakje of lepeltje over de wrap. Strooi er ter decoratie wat nougatine en chocoladedruppels overheen.

Ziet het er niet heerlijk uit?

Tip: doe 3 plakjes aan een satéprikker, boven op elkaar, en gebruik dit als kindertraktatie op school. Je kunt in plaats van pindakaas dan ook chocopasta gebruiken.

banaan pindakaas chocolade sushi

Andere recepten met pindakaas en chocolade zijn: pindakaasbrownies met Reese’spindakaas-chocolade brokken.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

5 gedachte over “Banaan-pindakaas-chocolade sushi”
  1. Lijkt mij dus echt heel erg lekker! Ik ben ook dol op de combi pindakaas en chocolade en ik denk zo dat banaan daar inderdaad goed bij zou kunnen passen. yum 😀

    1. Ik vind het zeker een heerlijke combi! En door de pindakaas is het ook niet mierzoet, maar het is voor mij goed in balans. Als je het gaat proberen, ik hoop dat je het lekker vind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *