Brownies met pindakaas

Tsja, eigenlijk staan er al brownies met pindakaas op mijn blog. Maar wat moet je dan als je 5 potten heerlijke pindakaas krijgt, daar moet je toch iets mee bakken? En pindakaas en chocolade is gewoon een top-combinatie (vind ik dan). Vandaar dat ik het recept heb aangepast, het is nu nog lekkerder, nog smeuïger en nog meer pindakaas-achtig.

De pindakaas die ik heb gebruikt heb ik ontvangen van Pip & Nut. Het is een pindakaas die voor 100 procent bestaat uit pinda’s. Nou dat is wat je wil toch, echt pure pindakaas! Het maakt mij niet uit welke pindakaas je gebruikt voor deze heerlijke brownies, als het maar bestaat uit 100% pinda.

Brownies met pindakaas

pindakaas brownies

Ingrediënten Brownies met pindakaas

  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 150 gram gecondenseerde melk
  • 25 gram boter
  • 150 gram pure chocolade
  • snuf zout
  • 2 eieren
  • 25 gram cacao
  • 75 gram bloem
  • 2 el pindakaas
  • handje pinda’s

Roomkaasvulling

  • 50 gram pindakaas
  • 75 gram zure room of roomkaas
  • decoratie: pinda’s

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een brownievorm in met boter en bekleed met bakpapier.

Smelt de bruine basterdsuiker, gecondenseerde melk, pure chocolade en de boter au-bain-marie.

Klop de eieren los in een kom. Voeg hierbij de pindakaas en het zout. Voeg daarna het chocolademengsel toe. Roer dit goed door elkaar.

Voeg daarna de cacao, de bloem en de pinda’s toe en meng dit door elkaar. Giet het beslag in de bakvorm.

Meng de pindakaas en de zure room of roomkaas door elkaar. Verdeel dit mengsel over het brownie beslag en maak met behulp van een mens een swirl. Verdeel er daarna wat pinda’s overheen.

Zet in de oven voor 25 minuten. Laat daarna helemaal afkoelen en snijd in stukken.

pindakaas brownies


***** Hier vind je alle Paasrecepten! *****

Volg me ook op Facebook en Instagram. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

9 Comments

  • ohladybake 12 januari 2018 at 12:47

    ze zien er heerlijk uit maar ik ben niet zo verzot van pindakaas 🙁
    maar zou ze zeker maken zonder de pindakaas

    Reply
    • Lianne 16 januari 2018 at 12:19

      Oh, dan vervang je de pindakaas toch gewoon door pasta? Dat is ook lekker! 🙂

      Reply
  • beautybybabs 15 januari 2018 at 23:26

    Chocolade en pindakaas is een heerlijke combinatie! Soms maak ik wel eens een boterham met pindakaas met daar bovenop hagelslag. En echte pindakaas is natuurlijk nog lekkerder! Heerlijk recept!

    Reply
    • Lianne 16 januari 2018 at 12:17

      Ha Babs, dank voor je leuke berichtje. Ik vind het ook erg lekker, al ken ik ook genoeg mensen die het maar niks vinden. Veel plezier met bakken!

      Reply
  • debsbakeryandkitchen 16 januari 2018 at 07:55

    Ze zien er echt zo heerlijk fudgy uit!!

    Reply
    • Lianne 16 januari 2018 at 12:17

      Thanks! Dat zijn ze zeker, komt door de gecondenseerde melk en door het pindakaas-room mengsel.

      Reply
  • ohladybake 16 januari 2018 at 12:31

    klopt…moet ik zeker eens testen!

    Reply
  • Homemade By Joke 18 januari 2018 at 10:53

    Hoi Lianne, deze brownies zien er wel erg lekker uit en ga ik zeker een keer maken. Je zou er toch zo je tanden inzetten 😉
    Groetjes, Joke

    Reply
    • Lianne 19 januari 2018 at 15:59

      Leuk! Ik hoop dat je ze net zo lekker vind als ik. Veel bak plezier, maar dat moet vast goedkomen! 🙂

      Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!