Wat een alliteratie zeg, vier keer de letter ‘C’ in de titel. Deze cheesecake heeft als bodem een chocolate chip cookie, in de vulling zitten chocolate chips en stukjes koekdeeg en bovenop wat toefjes slagroom en chocolade ganache. De koekbodem heb ik gemaakt met het deeg wat ik nog over had van de brownie lolly’s, want toen had ik veel te veel.

De vulling van de cheesecake komt van de koningin van de cheesecakes: Miljuschka. Ik heb een keer een workshop bij haar gedaan en ik vond hem heerlijk, terwijl ik eerder niets van gebakken kwarktaart moest hebben. Wil je het recept van haar perfecte cheesecake met boterkoekbodem namaken? Ga dan hier naar het recept.

Deze cheesecake met chocolade kost even wat tijd om te maken. Het handigste is om hem de dag voordat je hem nodig hebt te maken, zo kan de cheesecake goed afkoelen in de oven en laat je hem gewoon de hele nacht staan. Je kunt hem ook invriezen, je kunt dan eventueel de decoratie achterwege laten en die pas opspuiten als je de taart gaat aansnijden. Ik heb hem nu met decoratie en al ingevroren. Zodra ik hem ga gebruiken, zal ik laten weten of dat een goed idee was of niet…

Ingrediënten chocolate chip cookie cheesecake

Bodem

 • 150 gram boter
 • 110 gram bruine basterdsuiker
 • 75 gram suiker
 • snuf zout
 • scheutje vanille extract
 • 1 ei
 • 250 gram bloem
 • 150 gram chocolade druppels

Vulling

 • 900 gram roomkaas (Lidl)
 • 250 gram suiker
 • 5 eieren
 • 1 eidooier
 • 50 ml slagroom
 • 1 eetlepel maïzena
 • 1 tl vanille extract
 • 50 gram koekdeeg (bodem)
 • 100 gram chocolade druppels

Decoratie

 • 100 ml slagroom (+ 1 el suiker)
 • ganache: 50 ml suiker en 50 gram pure chocolade
 • 12 chocolade druppels

Bereiding

Bodem

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een springvorm met bakpapier. Omdat we een cheesecake maken, moet je niet alleen de bodem, maar ook de zijkant met bakpapier bekleden.

Maak eerst het bodem. Mix met de deeghaken de boter en suikers door elkaar. Voeg daarna het ei, zout en het vanille extract toe. Als dat goed in het deeg is opgenomen voeg dan de bloem toe. Mix tot een egaal deeg. Kneed daarna de chocolade druppels erdoor heen.

Zet daarna 25 minuten in de oven.

Cheesecakevulling

Mix de roomkaas en de suiker tot één geheel. Zorg dat er geen klontjes in zitten. Voeg daarna één voor één de eieren toe en roer (met spatel) telkens goed door. Roer ook de eidooier erdoorheen en vervolgens de slagroom, maïzena en het vanille extract.

Maak balletjes van het koekdeeg en doe deze in een kom. Doe hier ook de chocolade druppels bij. Voeg hierbij een beetje bloem en meng dit door elkaar, zodat alles bedekt is met een laagje bloem. Doe dan het koekdeeg en de chocolade druppels bij het cheesecake beslag.

Als de 25 minuten voorbij zijn is de chocolate chip coookiebodem klaar, haal de springvorm dan uit de oven. Verlaag de temperatuur van de oven naar 140 graden en zet een bakje met water in de oven. Dit zorgt voor een extra mooie en lekkere cheesecake.

Niet alleen bakpapier op de bodem, ook aan de zijkant van de springvorm. Dit om extra hoogte te creëren.

Schenk het mengsel voor de vulling op de bodem en bak 2 uur. Na 2 uur zet je de oven uit en laat je de cheesecake volledig afkoelen in de oven. Laat de deur van de oven dicht. Je kan hem de hele nacht in de oven laten staan, maar dan kleurt hij wel nog wat verder door. Je kunt hem ook na 2 uur uit de oven halen en daarna nog 4 uur in koelkast zetten.

Decoratie

Klop de slagroom stijf met de suiker. Doe dit in een spuitzak met spuitmondje en spuit 12 toefjes op de taart. Maak de ganache door de slagroom en de helft chocolade te smelten en  goed door elkaar te roeren. Voeg daarna de andere helft toe en roer opnieuw. Doe dit daarna in een klein spuitzakje en verdeel over de toefjes. Leg dan een chocolade druppel op elke slagroomtoef.

Geniet daarna van je heerlijke ‘chocolate chip cookie cheesecake’!

Ps. Kom aanstaande dinsdag zeker terug op mijn blog. Dan komt er een leuke winactie online!


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

9 gedachte over “Chocolate chip cookie cheesecake”
 1. Heerlijk, heerlijk! Sinds kort weet ik ook wat ganache is, Jeroen stopt dat soms in de bonbons die hij maakt. Ik heb zin om van het weekend weer iets lekkers te maken, mooie tip!

  1. Dank je wel! Ik vind het altijd even een werkje een cheesecake en ik ben altijd bang dat die mislukt, maar het resultaat is eigenlijk altijd lekker. 🙂

  1. Whahaha, dat is ook de bedoeling. Het kwijl moet je in de mond lopen. 🙂 Wel beetje jammer van je dieet dan, wanneer is dat afgelopen? Dan kan je lekker aan de zoetigheid! 😀

 2. Deze taart lijkt mij heel lekker! Mijn advies aan iedereen die aan de lijn is, maar toch zulke taarten willen eten: is ze heel af en toe te eten en misschien een helft van de roomkaas door volle kwark te vervangen (doe ik altijd bij cheesecakes en ze worden ook erg lekker) en de mooie garnering weglaten. Strenge diëten houd men meestal niet lang vol en vervolgens kom je alleen nog maar meer aan. Succes ermee en Lianne mijn complimenten weer voor dit recept en de mooie foto’s!

  Groetjes, Naomi de Jong, diëtist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *