Ik vond het wel weer eens tijd voor een heerlijke chocoladecake, maar dit keer giet ik hem in een andere vorm. Deze chocoladecakejes met aardbeien en slagroom bestaan uit twee plakken cake met daartussen chocoladepasta en gevuld met aardbeien. Om het cakeje een extra leuk uiterlijk te geven heb ik aan de zijkant hagelslag geplakt, net als bij deze mokkataartjes.

Chocoladecakejes met aardbeien en slagroom

Dol op cake en op experimenteren. Bekijk mijn andere cakerecepten eens. Mijn favorieten? Deze chocoladecake met oreo of deze perzik-yoghurtcake of toch deze stroopwafelcake? Ik kan niet kiezen! Deze cakejes zijn iets meer werk dan die ik net noemde, maar ook heel erg lekker!

Chocoladecakejes met aardbeien en slagroom

Ingrediënten chocoladecakejes met aardbeien en slagroom

  • 400 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 8 eieren
  • 350 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram cacao
  • 200 gram chocoladepasta
  • 100 gram hagelslag
  • 200 ml slagroom + 1 eetlepel suiker
  • 1 zakje klopfix
  • 150 gram aardbeien

Extra nodig: 2 rechthoekige bakblikken (zelfde grootte) of 1 grote rechthoekige bakplaat. Ook handig: cakesnijder of een groot broodmes.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de twee bakblikken of de bakplaat in met boter en bekleed met bakpapier.

Mix in een grote kom de boter met de suikers tot een romig mengsel. Voeg daarna de eieren één voor één toe. Mix tot een glad mengsel.

Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel en de cacao toe. Mix dit goed door totdat je een glad beslag hebt.

Verdeel het cakebeslag over beide bakvormen (of bakplaat) en zet daarna voor ongeveer 60 minuten in de oven. Doe dan de satéprikker check om er zeker van te zijn dat de cake gaar is. Laat daarna de cake volledig afkoelen.

Snijd daarna de bovenkant van de cake recht met een broodmes of een cakesnijder. De restjes kun je verwerken in heerlijke cakeballetjes.

Als je de cake gebakken hebt op de bakplaat. Snijd de cake dan doormidden, zodat je twee helften hebt. Besmeer de ene helft met chocolade pasta en druk de andere helft hier op. Snijd daarna 12 stukjes uit de cakeplak. Hol uit tot de chocoladepasta, met een mesje of met een meloenboor.

Snijd de aardbeien in stukjes. Bewaar 6 aardbeien ter decoratie. Vul hiermee de gaten in de cake. Besmeer de zijkanten van de chocolade cakejes met chocoladepasta en dip in de hagelslag.

Klop de slagroom stijf met de suiker en de klopfix. Doe in een spuitzak met spuitmondje (ik had Wilton M1). Spuit toeven op de cakejes. Snijd de overgebleven aardbeien door de helft en leg op de slagroom.

Chocoladecakejes met aardbeien en slagroom

Het is even een klusje, maar met een groots resultaat! Eet smakelijk. ♥


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

8 gedachte over “Chocoladecakejes met aardbeien”
  1. Dit ziet er zo lekker uit! Sowieso kan het bijna niet fout gaan met de combinatie chocolade en aardbei haha.

    Doe je vaker klopfix bij slagroom? Ik gebruik dat echt nooit, maar soms blijft je slagroom niet zo mooi vast. Helpt het daarvoor ook goed?

    1. Ja, klopfix zorgt ervoor dat de slagroom extra stevig blijft. Daarom gebruik ik het. Je kunt er ook wat mascarpone door doen, maar dan blijf je vaak zitten met een bak mascarpone waar je niets mee doet. Dat is jammer, dus daarom gebruik ik meestal klopfix. Maar bedankt voor het compliment en inderdaad chocolade en aardbei is een geweldig smaakcombi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *