Deze perzik-yoghurtcake met sinaasappel heeft heel wat voeten in de aarde gehad. Reden: ik heb deze wel drie keer gemaakt. Twee keer met een totaal ander recept, maar omdat die bereidingswijze zo mislukt was heb ik een nieuw recept geprobeerd, wat wel gelukt is. Het resultaat daarvan zie je hieronder.

Ik zocht nog wat leuke smaken om te combineren met perzik en kwam tot de ontdekking dat perzik het sowieso goed doet met yoghurt, maar dat sinaasappel ook een leuke toevoeging is. Vandaar dat ik deze drie smaken in deze frisse, zomerse cake laat terugkomen. Benieuwd naar het recept? Lees dan verder.

perzik-yoghurtcake met sinaasappel

Ingrediënten perzik-yoghurtcake met sinaasappel

 • 250 gram boter
 • 250 gram suiker
 • 5 eieren
 • 180 gram yoghurt
 • 250 gram zelfrijzend bakmeel
 • 1 blik perziken (-3 voor de topping)
 • rasp van 1 sinaasappel

Topping

 • 200 gram (Griekse) yoghurt
 • 200 gram poedersuiker
 • rasp van een halve sinaasappel
 • 3 perziken

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een bakvorm in met boter en bekleed met bakpapier.

Doe de boter en de suiker in een kom en mix deze luchtig. Voeg hierbij één voor één de eieren. Voeg het volgende ei pas toe als de andere is opgenomen in het mengsel.

Doe de de yoghurt erbij en mix tot een egaal beslag. Voeg tenslotte de bloem toe en mix tot een egaal, luchtig cakebeslag. Was de sinaasappel en rasp deze boven het cakemengsel. Roer dit door elkaar.

Giet het beslag in de bakvorm. Snijd de perziken (bewaar er drie voor de bovenkant) doormidden en duw de perziken in het beslag. Bak de cake daarna voor ongeveer 60 minuten goudbruin in de oven. Check met een satéprikker of de cake gaar is. Als deze droog uit de cake komt, is de cake gaar. Laat helemaal afkoelen.

Topping:

Doe de yoghurt samen met de poedersuiker in een kom en roer door elkaar. Zet daarna voor een kwartier in de koelkast om wat op te stijven. Verdeel dit daarna over de cake.

Verdeel er wat sinaasappelrasp en perzikstukjes overheen ter decoratie en klaar is je verrukkelijke perzik-yoghurtcake met sinaasappel smaak. Laat je mij weten wat je ervan vind?


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

9 gedachte over “Perzik-yoghurtcake met sinaasappel”
 1. Ha Lianne,
  Hoe groot moet het bakblik zijn ?
  Gebruik jij hete luchtoven?
  Ik ben van plan hem zaterdag te maken.

  Groetjes, Anke Schouten

  1. Goedenavond Anke,
   Mijn bakblik is 34 x 23 cm. Het is een rechthoekige vorm. Ik maak gebruik van een hete luchtoven.
   Leuk! Ik ben benieuwd hoe jullie hem vinden. 🙂
   Groetjes, Lianne

  1. Leuk! Laat je horen wat je ervan vind? De combi is inderdaad heerlijk fris en doet je denken aan de zomer: wat wil je nog meer? 😉

 2. 3 vragen/ welke maat eieren gebruik je ? en op welke temperatuur moet een gewone elektr. oven met onder en bovenwarmte ? en zou dit ook met speltbloem kunnen en de helft minder suiker ?

  1. Hoi Marina, ik gebruik middelgrote eieren. Ik denk dat speltbloem kan, maar dan zou ik wel bakpoeder gebruiken, zodat het rijst en luchtig wordt. Minder suiker kan ook wel denk ik. Maar ik heb het natuurlijk niet geprobeerd, dus ik kan je geen garantie geven. Laat je mij horen of het gelukt is en wat je ervan vond? Groetjes, Lianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *