Stroopwafelcake

Als echt Hollandse meid ben ik dol op stroopwafels. Dat is toch dé souvenir die je meeneemt als je gaat slapen in een gastgezin in het buitenland? Vandaag deel ik met jullie een stroopwafelcake, een heerlijk smeuïge cake met die verrukkelijke koeken. Helemaal niet lastig om te maken, ik gebruik namelijk gewoon het basisrecept voor cake en ik voeg er wat karamel en stroopwafels aan toe.

Een ander verrukkelijk cakerecept is deze met Oreo en chocolade of één van de anderen. Wat ook leuk is om te maken met stroopwafels, zijn deze leuke stroopwafel truffels, daar heb je niet eens een oven voor nodig.

stroopwafelcake

Ingrediënten Stroopwafelcake

 • 200 gram zelfrijzend bakmeel
 • 200 gram boter
 • 100 gram bruine basterdsuiker en 100 gram ‘normale’ suiker OF 200 gram lichtbruine suiker
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 4 eieren
 • 6 stroopwafels
 • karamelsaus naar smaak

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een cakevorm in met boter en bekleed met bakpapier.

Mix de boter, de suiker(s) en vanillesuiker totdat de suiker volledig in de boter is opgenomen. Voeg daarna de eieren één voor één toe. Wacht met het toevoegen van het volgende ei totdat het ei is opgenomen in het beslag.

Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel toe totdat je een luchtig geheel hebt.

Snijd 5 stroopwafels in stukjes, de rest is voor de decoratie. en meng dit met 1 eetlepel bloem. Voeg dit bij het cakebeslag en spatel het er voorzichtig door het beslag. Giet het beslag in de cakevorm. Snijd de laatste stroopwafel in stukjes en verdeel deze over de bovenkant van de cake.

Zet de cake in de oven voor ongeveer 45 minuten. Check of de cake gaar is met behulp van een satéprikker. Is de prikker schoon, dan is de cake gaar. Laat de cake daarna volledig afkoelen op een rooster.

Verdeel wat karamelsaus over de cake om hem extra smeuïg te maken. Snijd daarna in plakken en geniet ervan!

stroopwafelcake


***** Hier vind je alle Paasrecepten! *****

Volg me ook op Facebook en Instagram. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

5 Comments

 • banketbakkerhenny 27 juni 2017 at 08:45

  Na het lossen met een vork de cake geheel beprikken. Dan de warme karamelsaus langzaam over de cake uitgieten. Zo trekt de karamelsaus in de cake

  Reply
  • Lianne 27 juni 2017 at 08:48

   Dat is inderdaad een goede tip! Ga ik de volgende keer ook doen. Extra lekker! 🙂

   Reply
 • levendeloes 27 juni 2017 at 10:08

  Ik ben echt dol op stroopwafel! Dit klinkt dus echt super lekker. Lekkere cake voor als er visite komt oid.

  Reply
 • Laura 27 juni 2017 at 17:40

  Stroopwafels zijn zo chill, dit moet vast ook chill zijn! Bij de ingrediënten staat er trouwens een andere cake 😛

  Reply
  • Lianne 27 juni 2017 at 18:13

   Zeker wel, hij is echt verrukkelijk. Oh, wat suf! Ik heb het meteen aangepast. 🙂

   Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!