Deze chocolade oreo cake is gewoon een variatie op het basisrecept voor vanillecake. Kijk, die vanillecake vind ik heus wel lekker, maar de oreo en chocolade erin maakt het zoveel lekkerder! Jullie weten dat ik vooral houd van simpele recepten die echt de moeite waard zijn. Nou, dit recept hoort daar zeker bij!

chocolade-oreo-cake

chocolade-oreo-cake-2

Ik vind het ideaal om te varieren met basisrecepten. Dit is er een van, maar er zijn natuurlijk tig mogelijkheden. De oreo blijf je ook mooi terug zien in de cake en proef je ook goed. Heerlijk!

Zet de cake niet langer dan nodig in de oven, want dat zorgt voor een droge cake. Je kunt de cake het beste bewaren in een afgesloten caketrommel of invriezen in een plastic zak (let er op dat er geen lucht bij komt).

Ingrediënten Chocolade Oreo Cake

  • 180 gram zelfrijzend bakmeel
  • 20 gram cacao
  • 200 gram boter
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 100 gram suiker
  • 4 eieren
  • 50 gram chocolade chips (of reep in stukjes)
  • 1 rol Oreo
  • 80 gram witte chocolade

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een cakevorm in met boter en bekleed met bakpapier.

Mix de boter, bruine basterdsuiker, suiker en vanillesuiker totdat de suiker volledig in de boter is opgenomen. Voeg daarna de eieren één voor één toe. Wacht met het toevoegen van het volgende ei totdat het ei is opgenomen in het beslag.

Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel en het cacao toe totdat je een luchtig geheel hebt.

Breek in een kom 3/4 van de rol Oreo in stukjes, de rest is voor de decoratie. voeg hierbij de chocolade chips en 1 eetlepel bloem. Meng dit door elkaar. Voeg dit bij het cakebeslag en spatel het er voorzichtig doorheen.

Zet de cake in de oven voor ongeveer 40 – 45 minuten. Check of de cake gaar is met behulp van een satéprikker. Is de prikker schoon, dan is de cake gaar. Laat de cake daarna volledig afkoelen op een rooster.

Smelt de witte chocolade en giet deze over de bovenkant van de cake. Verkruimel daarna de overige Oreo-koekjes over de witte chocolade. Laat de chocolade hard worden en snijd in plakken.

chocolade-oreo-cake1

Vind jij OREO koekjes lekker? 


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

16 gedachte over “Chocolade Oreo Cake”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *