Van de kiekeboe cake die ik vorige week met jullie deelde hou je heel wat stukken cake over. Die kun je natuurlijk verwerken in een trifle of gewoon zo opeten, maar het is ook leuk om er deze cake balletjes mee te maken. Gooi in elk geval de cakeresten niet weg! Deze balletjes zijn enorm simpel om te maken. De cake is namelijk al lekker van smaak, dus eigenlijk hebben ze verder niets nodig. Wat mij wel een lekkere toevoeging lijkt is wat jam, maar neem niet te veel, een theelepel is voldoende.

Qua chocolade kan je natuurlijk kiezen wat je lekker vind. Zelf ben ik echt een pure chocolade liefhebber, maar ik weet dat er ook heel wat mensen op mijn blog kijken die witte chocolade het lekkerst vinden. Daarom bij deze, speciaal voor jullie: witte chocolade cake balletjes.

Ingrediënten Cake balletjes met witte chocolade

 • 100 gram cake + extra ter decoratie
 • 100 gram roomkaas
 • 70 gram chocolade
 • eventueel: theelepel jam

Bereiding

Het recept is zeer eenvoudig, en ook erg leuk om te maken met kinderen.

Verkruimel de stukken cake boven een kom. Voeg aan de kruimels de roomkaas en eventueel de jam toe.

Rol daarna balletjes hiervan. Die van mij waren ongeveer 20 gram. Leg de balletjes op een bord met bakpapier.

Laat de balletjes daarna hard worden in de koelkast. Een kwartier tot een half uur is voldoende.

Smelt daarna de witte chocolade (magnetron, au-bain-marie, fornuis). Doop de balletjes in de chocolade en zorg ervoor dat rondom chocolade zit. Verdeel wat cakekruimels over de bovenkant als topping.  Leg de balletjes terug op het bord en zet in de koelkast totdat de chocolade is uitgehard.

Cake balletjes met witte chocolade

Zou jij dit recept maken en welke chocolade zou jij gebruiken?

 


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

8 gedachte over “Cake over? Maak cake balletjes met witte chocolade”
 1. Wat een leuk idee! Ik zit meteen al te bedenken of ik niet dringend een cake moet bakken vandaag, alleen al om dit te testen 🙂 Het recept doet me denken aan de petit fours van de banketbakker, maar dan een stuk makkelijker.

  1. Haha, ik ben benieuwd wat je ervan vind! Laat ’t even weten als je ze gemaakt hebt. 🙂 Ja inderdaad, echt super gemakkelijk!

 2. Leuk Lianne!
  Inderdaad heb ik ook weleens wat over van mijn biscuit of moscovisch deeg! Vooral als je met een ring uitsteekt hou je over?
  Wat ook lekker is om ze in te smeren met slagroom en dan door de chocola te rollen.
  Goeie tip iig, ik hou erg van witte Chocola! ?
  Groetjes Mathilde

   1. Oh ja, dat klinkt ook heel lekker ja! 🙂 Dat doe ik de volgende keer. Haha, ja daarom heb ik het ook speciaal voor je online gezet. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *