Voor de swiepswoepswap van Mandy mocht ik iets maken van de blog van Elsbeth: Bak je blij. Goede naam overigens, want van bakken wordt je ook blij! Op haar blog vond ik een ronde tompouce met advocaat. Door de ronde vorm werd het een tomsoes genoemd. Voor mij aanleiding om deze tomsoes met Zwitserse room te maken.

Tomsoes met Zwitserse room

Ik maakte extra grote soezen, vulde deze met Zwitserse room en dipte het kapje van de soes in glazuur dat het glazuur van je tanden doet sidderen. Afgetopt met een flinke toef slagroom is deze tomsoes helemaal goedgekeurd!

Ingrediënten Tomsoes met Zwitserse room

  • 1 recept voor soezendeeg (Rutger Bakt)
  • 1 recept voor banketbakkersroom
  • 250 ml slagroom + 1 tl suiker
  • 150 gram poedersuiker
  • 6 eetlepels water
  • roze kleurstof
  • Topping: 100 ml slagroom + 1 tl suiker
Tomsoes met Zwitserse room

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een bakplaat en leg hier een vel bakpapier op.

Maak het soezendeeg volgens het recept van Rutger. Doe het daarna in een spuitzak. Spuit 8* grote toeven op de bakplaat. *Het kan zijn dat je twee keer moet bakken. Bij mij passen er maar 6 toeven op de bakplaat. Bak de soezen gaar en goudbruin. Laat ze daarna afkoelen in de oven.

Ondertussen maak je de banketbakkersroom volgens het recept. Klop de slagroom stijf met een theelepel suiker. Maak de Zwitserse room met 1 deel slagroom en 2 delen banketbakkersroom. Dus voor 250 gram slagroom gebruik je 500 gram banketbakkersroom. Doe dit in een spuitzak.

Zodra de soezen zijn afgekoeld snij je ze horizontaal doormidden. Vul de soezen met de Zwitserse room.

Maak het glazuur: meng in een kom de poedersuiker met het water en de roze kleurstof. Dip hier het kapje van de soes in en plaats het terug op de soes.

Mix de slagroom met de suiker voor de topping stijf. Doe in een spuitzak met spuitmondje en spuit toeven op de soes. Nu zijn je tomsoezen klaar!

Tomsoes met Zwitserse room


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *