Aanstaande zondag is het moederdag. Tijd om alle moeders (in welke vorm dan ook) in het zonnetje te zetten! Hoe doe je dat nou beter dan met een enorm lekkere taart? Deze frambozen taart met lange vingers maak je in een handomdraai. Je hebt geen oven nodig en smaakt heerlijk!

De taart is geïnspireerd op deze tiramisutaart, maar dan net in een andere vorm. Zo open en bloot ziet die er net wat chiquer uit, niet dan? De Bonne Maman Meer Fruit, Minder Suiker fruitspread in de smaak aardbeien-frambozen maakt de taart erg smakelijk. Wat wil je ook met zo’n merknaam? Zoals ze het zelf uitleggen: “Bonne Maman, de liefdevolle naam zoals de grootmoeders van de familie worden genoemd. Deze mooie naam past perfect bij het idee van deze jam. Met liefde thuis gemaakt, zoals moeder het zou maken voor haar kinderen.

Frambozen taart met lange vingers

Smaken als framboos en aardbei zijn gemakkelijk te combineren. Ik hield het ook simpel. Op deze manier kan iedereen aan de slag. Laat je weten wat jij voor jouw moeder gemaakt hebt?

Ingrediënten Frambozen taart met lange vingers

  • 175 gram lange vingers
  • 250 ml vers sap met o.a. sinaasappel en framboos
  • 250 gram mascarpone
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 250 ml slagroom
  • 1 eetlepel suiker
  • 150 gram Bonne Maman fruitspread aardbeien-frambozen
  • 200 gram frambozen

Bereiding

Neem een cakeschaal. Doe het sap in een bord. Doop hierin de lange vingers en leg deze op de schaal.

Mix de mascarpone met de witte basterdsuiker tot een romig mengsel. Mix de slagroom met de eetlepel suiker stijf. Voeg de slagroom toe aan de mascarpone en spatel dit door elkaar tot een geheel. Doe het mengsel in een spuitzak.

Verdeel de helft van het mascarpone-slagroom mengsel over de lange vingers. Maak eventueel glad met een mes. Verdeel hier zo’n drie eetlepels jam overheen.

Frambozen taart met lange vingers

Doop daarna de overige lange vingers in het sap en leg deze op de jam. Verdeel hier de rest van het mascarpone-slagroom mengsel overheen. Ook hierover verdeel je zo’n drie eetlepels jam. Zet hierop de frambozen als “kers” op de taart.

Fijne Moederdag!

Frambozen taart met lange vingers


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *