Dit recept voor een makkelijke mokkataart deel ik graag met jullie. Het is namelijk zo lekker! En niet moeilijk. Het lastigste is om rustig de mokkacrème te maken, zodat die niet schift, maar daar heb ik nog wel een handigheidje voor. Ik maak deze mokkataart met cake, het cappuccino poeder geeft een extra lekkere smaak aan het geheel.

Andere enorm lekkere recepten die op mijn blog staan met een koffie smaak zijn deze: tiramisu verpakt als taart of liever een stukje cappuccino fudge bij de koffie of ga je voor een sjieke mokkataart met lange vingers? Andere opties zijn deze mooie tiramisutruffels of deze mokka ijstaart. Afijn keus genoeg voor de koffieliefhebber. Alhoewel een ekte koffieliefhebber hoef je niet te zijn. Ik drink zelden koffie en vind deze “baksels” stuk voor stuk heerlijk. Maar ik ben dan ook misschien bevooroordeeld. 😉

mokkataart

Ingredienten mokkataart

Cake

  • 200 gram boter
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel
  • 20 gram cappuccino poeder (uit zo’n zakje)
  • 3 eetlepels rum (of andere drank die past bij koffie)

Mokkacrème

  • 250 gram roomboter
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 150 ml sterke koffie

Decoratie

Bereiding

Cake

Neem een springvorm (24 cm doorsnede). Vet in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Verwarm de oven voor op 175 graden.

Mix de boter met de suiker tot een egaal geheel. Voeg hier een voor een de eieren aan toe. Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel en het cappuccino poeder toe. Mix tot een egaal cakebeslag. Verdeel dit over de bodem van de springvorm en bak in ongeveer 25 minuten gaar.

Verdeel de rum over de bovenkant van de cake. Laat daarna volledig afkoelen.

Mokkacrème

Zet de koffie. Mix de roomboter en de basterdsuiker goed door, zodat het een mooie crème wordt. Laat de koffie afkoelen, anders schift de crème. Voeg beetje voor beetje de koffie toe aan het botermengsel. Doe dit in vier delen, mix telkens totdat de koffie in de boter is opgelost en voeg dan pas het volgende deel toe.

Tip: mocht de koffie zich nu wat scheiden van de boter en suiker. Mix dan rustig nogmaals tot er een egaal mengsel ontstaat.

Verdeel de mokkacrème over de boven- en zijkant van de afgekoelde cake. Doe de rest in een spuitzak met spuitmondje en spuit toefjes aan de zijkant van de taart.

Decoratie

Plaats op elk toefje een mokkaboon en druk de hagelslag aan de zijkant van de taart.

Snijd in stukken en geniet ervan met een heerlijk bakkie koffie!


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

4 gedachte over “Mokkataart”
  1. Ha wij vinden mokka taart ook heerlijk.
    De mokka crème maak ik van blue band en poedersuiker en sterke oploskoffie..nog nooit last gehad van schiften.. Gr Joanka

    1. Ha Joanka, en wat zijn de verhoudingen? Ik denk dat het schiften komt doordat ik koffie gebruik (dus niet het poeder).

    1. Ha Noa, goed dat je het vraagt. Zet hem maar op 175 graden. Ik heb het ook aangepast in het artikel. Groetjes, Lianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *