Als je nu ooit eens een negatieve ervaring gehad hebt met rabarber en je niet weet hoe snel je dit recept weg moet klikken: WACHT EVEN. Deze rabarber appeltaart is anders. Die houd je niet voor de gek met een mooie buitenkant en een zure binnenkant. Nee, dit is wat je zoekt!

rabarber appeltaart

In het dorp hebben we een leuke koop- en verkoopapp en aangezien ik op zoek was naar rabarber had ik een oproep gedaan. Al snel kreeg ik een berichtje dat ik iets te vroeg was voor het “rabarber-seizoen”. Twee weken later had ik geluk, ik kon een kilootje rabarber op de kop tikken. Dus heb je geen rabarber in je tuin: ga eens te rade bij je dorpsgenoten. ūüėČ

Ingredi√ęnten rabarber appeltaart

Deeg:

 • 300 gram zelfrijzend bakmeel
 • 150 gram witte basterdsuiker
 • 200 gram boter
 • snuf zout
 • 1 ei

Vulling:

 • 300 gram appels
 • 700 gram rabarber
 • 50 gram witte basterdsuiker

Overig:

 • paneermeel
 • 1 ei
 • 100 ml slagroom + 1 el suiker

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed je springvorm met bakpapier en/of vet in met boter.

Kneed alle ingredi√ęnten voor het deeg door elkaar totdat je een mooie bal krijgt. Leg deze bal daarna voor ongeveer een half uur/uur in de koelkast. Rol daarna uit en verdeel 3/4 over de onderkant en de zijkant van de springvorm.

Snijd de rabarber in kleine stukjes van ongeveer 2-3 cm breed. Schil daarna de appels, haal het klokhuis eruit en snijd in blokjes. Doe de appels met de rabarber in een kom. Voeg hier de basterdsuiker aan toe en meng door elkaar.

Doe het paneermeel op de onderkant van de taart. Stort het raberber-appelmengsel in de springvorm en verdeel egaal over de bodem van de taart. Rol het overgebleven deeg uit en snijd in repen (of rol repen met je handen). Leg de repen over de taart.

Klop het ei los en strijk het over de bovenkant van de taart. Zet in de oven voor ongeveer 60 minuten. Laat daarna afkoelen.

Klop de slagroom stijf met de suiker en spuit toeven op de taart. Eet smakelijk! PS. Wel opschieten h√©, het rabarber-seizoen is zo voorbij. ūüôā

rabarber appeltaart


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *