Tiramisutruffels

Koekjestruffels, ik ben er dol op! Deze variant met lange vingers en koffiesmaak, omgedoopt tot tiramisutruffels zijn niet alleen mooi om te zien, maar ze smaken verrukkelijk!

Het bereiden van truffels met koekjes is zeer eenvoudig, toch wil ik dit recept jullie niet onthouden. Leuk om te delen tijdens een high tea, of tijdens een ander feestje. Of bij een bakje koffie of thee. Wil je wat variatie aanbrengen, maak dan ook eens deze truffels met stroopwafel en karamel.

Tiramisutruffels

Ingrediënten Tiramisutruffels

 • 150 gram lange vingers
 • 75 gram roomkaas
 • 2 el koffie
 • halve theelepel chocoladepasta per truffel, dus 5 theelepels
 • 200 gram chocolade + 1 extra lange vinger

Bereiding

Maak de lange vingers fijn in de keukenmachine. Doe de koekkruimels in een kom. Voeg hier de roomkaas en de koffie aan toe. Meng dit goed door elkaar. Maak dan balletjes van ongeveer 25 gram per stuk. Je kan er dan zo’n 10 truffels uithalen.

Leg de balletjes daarna in de koelkast. Na ongeveer een kwartier haal je ze uit de koelkast. Maak dan een klein gaatje in het midden en doe hier de chocoladepasta in. Maak er daarna weer een ronde vorm van. Leg daarna de truffels weer in de koelkast. Nu voor 30 minuten.

Na een half uur haal je de koekjestruffels uit de koelkast. Smelt de chocolade in een kom en doop de truffels hierin. Gebruik hierbij een vork of speciale attributen om bonbons te maken. Tik de overtollige chocolade eraf door zacht aan op de rand van de kom te tikken. Leg de truffels daarna op een bord met een stukje bakpapier eronder.  Verkruimel de laatste lange vinger en verdeel de kruimels over de tiramisutruffels heen.

Laat daarna hard worden in de koelkast en daarna kan je genieten van je homemade koekjestruffels met een tiramisu smaak.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

5 Comments

 • Laura 28 juli 2017 at 01:10 Reply

  Oh, wat geniaal! Zou er denk ook nog een scheutje amaretto bij doen. Of wordt het dan te zompig?

  • Lianne 28 juli 2017 at 08:48 Reply

   Wat een leuk idee! Ik denk dat, dat best kan, eventueel kan je iets van de koffie weglaten of een lange vinger (of meerdere) toevoegen, zodat het niet te nat wordt.

   • Laura 28 juli 2017 at 09:42 Reply

    Haha koffie weglaten kan toch niet! Koffie en amaretto hoort door de lange vingers heen in een tiramisu!

    • Lianne 28 juli 2017 at 09:44 Reply

     Nee niet alle koffie! 😉 Maar dan kan je 1 el koffie 1 el Amaretto doen.

     • Laura 28 juli 2017 at 09:46

      Ooh schrok al! Ja idd, dat kan wel. Nu hopen dat ik snel een gelegenheid heb om deze te maken!

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

%d bloggers liken dit: